Erdoğan “Hakkımı helal etmiyorum” demişti AKP’li vekiller sınıfta kaldı

31 Mart günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler seçiminde AKP’nin yaşadığı yenilginin sebepleri araştırılmaya devam edilirken AKP’li Milletvekilleri arasında yeni bir gündem oluştu. 170 bin lira maaş alan vekiller, Meclis’te gereken katılımı sağlamadı.

AKP tarafından, 31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler seçiminde yaşanan yenilginin sebeplerinin araştırılması ve teşkilatın verimliliğinin arttırılması için milletvekillerinin performansının değerlendirildiği bir rapor hazırlandı. Söz konusu raporda, yaklaşık 100 yeni milletvekilinin yasama faaliyetlerinde aktif rol almadığı tespit edilirken bu milletvekillerinin devamsızlık yaparak genel kurula katılmadığı belirlendi.

170 BİN TL MAAŞ ALIYORLAR

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan genel seçimlerde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin %63,49'u yenilendi ve Meclis’te 268 sandalyesi bulunan AKP’nin 148 vekili ilk kez seçildi. TBMM'de 27. dönemde görev yapan 32 milletvekilinin genel kurulda hiç söz almadığı, kanun teklifi hazırlamadığı ve bir önergeye imza atmadığı belirlenmişti. Yapılan son zamla ise, milletvekili maaşları 170 bin liraya çıkarıldı.

“HAKKIMI HELAL ETMİYORUM” DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılının şubat ayında milletvekillerini Meclis toplantılarına katılmamaları nedeniyle eleştirmiş ve "Bu millet size hakkını helal etmez. Ben de etmiyorum" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan2ın önümüzdeki günlerde de, aynı şekilde bir uyarı yapabileceği ileri sürülüyor.

27. dönemde 32 milletvekilinin, genel kurulda hiç söz almamış, kanun teklifi hazırlamamış, araştırma, soruşturma ve genel görüşme önergesine imza atmadığı ortaya çıktı.

Siyaset Haberleri