Erdoğan kolları sıvadı: AKP seçim çalışmasına erken başladı!

AKP seçim çalışmalarına erkenden başlarken bu kez ilk olarak gurbetçilere yönelik çalışmalara yoğunlaştı. Sınır kapılarında, AKP’nin yurt dışında yaşayan Türklere yönelik verdiği hizmetleri anlatan kitapçıklar dağıtıldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla AKP Dış İlişkiler Başkanlığı, 2028 yılında gerçekleşecek olan seçim çalışmaları kapsamında harekete geçti. Bu kapsamda Başkanlık, sınır kapılarına giderek tatil için Türkiye’ye gelen gurbetçilere 23 yıl boyunca yurt dışında yaşayan Türkler için neler yapıldığını açıklayan kitapçıklar dağıttı.

Söz konusu kitapçıklarda, oy kullanma imkânları, e-Devlet sayesinde Türkiye’ye gelmeden yapılabilen resmi işler, nüfus ve pasaport işlemleri, dövizle askerlik, sosyal güvenlik, sağlık ve gümrük, trafik, seyahat kolaylıkları aktarılıyor.

Kitapçıklarda bulunan bilgiler arasında 2002 yılında 163 olan dış temsilcilik sayısının 260’a yükseltildiği, e-Konsolosluk hizmeti, gezici konsolosluk hizmeti, 8 dilde 7/24 hizmet veren konsolosluk çağrı merkezi gibi hizmetlerin uygulandığı ve yurt dışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasından onları temsilen milletvekilleri seçildiği bilgileri de yer aldı.

HER HİZMET VAR

Türkiye gazetesinden Emrah Özcan’ın aktardığına göre, kitapçıkta anlatılan maddeler dışında yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının işlerini kolaylaştırmayı ve onlara her alanda yardımcı olmayı hedefleyen Yunus Emre Enstitüsü, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluğu, Türkiye Maarif Vakfı, TBMM Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu gibi kurumların çalışmaları da anlatılıyor.

Siyaset Haberleri