Erdoğan övgüsü Arif Çetin’i emekli olmaktan kurtaramadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aldığı gece yarısı atama kararlarında yaş haddinden emekli edilen fakat görevine devam etmek istediği ileri sürülen Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin‘in tepki çeken konuşması yeniden gündem oldu.

Yaş haddinden emekli edilen fakat göreve devam etmek istediği öne sürülen Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı mezuniyet töreninden tartışmalara yol açan bir konuşmaya imza atmıştı.

“TÜRKİYE YÜZYILI” DEMİŞTİ

Arif Çetin, törende gerçekleştirdiği konuşmada, Erdoğan’ın mitinglerinde sıklıkla söylediği “Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik” sözünü iletmiş ve AKP’nin “Türkiye Yüzyılı” kavramını da kullanmıştı.

“BAŞKOMUTANIM” DEDİ

Çetin, “Sayın Cumhurbaşkanım, zat-ı devletlerinizin buyurdukları gibi; Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Sayın Cumhurbaşkanım, sayın Başkomutanım, Türkiye Yüzyılı’nda biz de aziz şehitlerimizin yolunda bayrağa sarılmaya hazırız” ifadelerini kullanmıştı. Çetin’in bu ifadeleri tartışma yaratmıştı.

Siyaset Haberleri