'Esad'ı İkna Edebilirim' Demişti, İlk Tepki DEM Parti'den Geldi

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncay Bakırhan; CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Esad'ı Erdoğan ile görüşmeye ikna edebileceği sözlerine sert tepki gösterdi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncay Bakırhan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Esad'ı Erdoğan ile masaya oturmaya ikna edebileceği yönündeki sözlerine karşı sert tepki gösterdi. Bakırhan, Özel'in bu açıklamasının ardında Kürt karşıtı bir siyaset örgütlemeye çalıştığını dile getirdi.

'ESAD'I MASAYA OTURMAYA İKNA EDEBİLİRİM'

Normalleşme sürecinin başlatıldığı süreç boyunca destekleyici açıklamalarıyla gündeme gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 1 Temmuz'da T24'te yayımlanan röportajında, "Ben Esad'ı masaya oturmaya ikna edebilirim. Yeter ki Erdoğan'ın böyle bir niyeti olsun." ifadelerini kullanmıştı.

BAKIRHAN, 'BUNUN TÜRKİYE HALKLARINA BİR YARARI YOK'

Salı günü yapılan TBMM grup toplantısında konuşan Bakırhan, "Sayın Özel, Erdoğan'la Esat, Kürt karşıtlığı üzerinden bir ittifak yapmaya çalışıyor. Sen bu arabuluculukla Kürt karşıtı bir siyaseti mi örgütlemeye çalışıyorsun? Bunun sana da bize de Türkiye halklarına da bir yararı yok." ifadeleriyle Özel'e yanıt verdi.

Siyaset Haberleri