İmamoğlu Sonrası İBB adayları kim olur?

İsmail Saymaz, HalkTV’de İmamoğlu sonrası İstanbul İBB adaylarını ve destekçilerini açıkladı. Dedetaş, Akpolat, Şahan ve Adıgüzel öne çıkan isimler arasında.

2028 Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun olası adaylığı, şehrin geleceğini de şekillendiriyor. İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığına aday olması durumunda, İstanbul'u kimin yöneteceği merak konusu oldu.

'İSTANBUL'U YÖNETMEYE HAZIRIM'

Şu anda en çok konuşulan isimlerden biri, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş. Gazeteci Oray Eğin'in "Bir buçuk yıl sonra İstanbul'u yönetmeye hazır mısınız?" sorusuna “Gayet hazırım” yanıtı, bu tartışmayı yeniden alevlendirdi. Dedetaş'ın bu açıklaması, İBB için aday adayı olan diğer dört ismi de gündeme taşıdı ve 2028 seçimlerinin İstanbul siyasetinde nasıl bir değişim getireceği üzerine spekülasyonları artırdı.

KULİS BİLGİLERİ

İsmail Saymaz, HalkTV'deki köşesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için öne çıkan dört ismi ve onları destekleyen isimleri ele aldı. Saymaz'ın yazısında yer alan bilgiler şöyle:

"Biliyor, görüyoruz…

Dedetaş’ı İmamoğlu istiyor ve destekliyor.

Ancak Dedetaş’ın CHP tabanında ve delegesinde etkisi ve gücü yok.

Dedetaş’ın rakibi Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat.

İki dönemdir Beşiktaş’ı yöneten Akpolat, İstanbul'un başkanları arasında parti yapısında ve tabanda en güçlü isim. CHP İl Başkanı Özgür Çelik ile Kartal, Adalar, Beyoğlu ve Avcılar belediye başkanları Akpolat’a yakın.

'TABANDA TANINMIYOR'

Dedetaş’ı eleştiren Mahir Polat, Şişli Belediye Başkanı Emrah Şahan ile hareket ediyor. Şahan, 31 Mart’tan önce İBB İstanbul Planlama Ajansı’nın başındaydı. Şahan’ın adı da İmamoğlu sonrası için geçiyor. Sonuncusu Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel. Kadıköy ve Tuzla belediye başkanlarının Adıgüzel’e yakın oldukları belirtiliyor. Genel başkan yardımcılığı, MYK üyeliği ve milletvekilliği yapan Adıgüzel de tabanda tanınıyor.."

Siyaset Haberleri