İmamoğlu’ndan 'Ahmak Davası' çıkışı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hapis cezasıyla yargılandığı “Ahmak Davası” hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Umarım yargı, boşu boşuna siyasetin malzemesi haline gelmez" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, hapis cezasıyla yargılandığı “Ahmak Davası” hakkında açıklama yaptı. İmamoğlu, Türk-İş ve Hak-İş Konfederasyonlarının Genel Başkanlarını, Ankara’nın Çankaya ilçesinde ziyaret etti. Söz konusu ziyaretlerin sonrasında Türkiye Belediyeler Birliği önünde basın açıklaması gerçekleştiren İmamoğlu, hapis cezası talebiyle yargılandığı dava hakkında hızlıca karar çıkmasını temenni ettiklerini belirtti.

"ÜCRETLİ KESİMİN SORUNLARI OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ"

Sabah saatlerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerin ilkini, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’a yaptı. Türk-İş’in Türkiye’nin en önemli emek örgütlerinden biri olduğunu ifade ederek “Türk-İş’i ziyaret etmek, benim için onur elbette. Türkiye'nin ekonomik zorlukları son süreçte malumunuz. Tabii burada en önemli konu, ücretli kesimin özellikle sıkıntıları, sorunları olduğunun da farkındayız” ifadelerini kaydetti.

“Tabii bir yanıyla da çalışan kesimin önemli bir hattı da yerel yönetimler. Bu bağlamda yerel yönetimlerin de kendi bir kısım ekonomik sıkıntıları, aslında Türkiye'deki ekonomik daralma, bütün kurum-kuruluşları etkiliyor. Ama bu bağlamda, ülke genelinde de güçlü bir denge kurulması gerekiyor. “ ifadelerini kullanan İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak da bir yanıyla toplu iş sözleşmelerinin dengeli bir biçimde yönetilmesini, hizmetin aksamadan sürecin olgunlaşmasını dilediğini belirtti.

Türk-İş'i ziyaret etmenin kendisi için bir gurur vesilesi olduğunu ileten İmamoğlu, “Tüm sendikalarımız çok kıymetli. Önemli bir endüstriyel ilişkiler hattını oluşturuyorlar. Sizlere nice başarılı görevler diliyorum. Bütün yönetim kurulunuza, bütün çalışma arkadaşlarınıza, emeğe verdiğiniz hizmetten dolayı da ben de bir kamu yöneticisi olarak, teşekkür ediyorum” dedi.

DİSK'E DE ZİYARET GERÇEKLEŞTİRECEK

Ekrem İmamoğlu, Türk-İş’ten sonra Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’i da ziyaret etti. İstanbul’da da DİSK Genel Merkezi’ni de ziyaret edeceğini belirten İmamoğlu, “Emeğin temsilcisi olan konfederasyonların çalışmalarını çok önemsiyorum” dedi.

“Ülkemizdeki belki de hak, hukuk kavramının en temel duygusu orada yaşanıyor, orada hissediliyor. Ve bu yönüyle hakkın teslim edilmesi noktasında, tarafların uzlaşma kültürüyle, ortak akılla, şeffaflıkla… “ açıklamasını yapan İmamoğlu, “Karşılıklı bir kurumsallıkla ele alınmasında çok tarihi, çok mühim görevler yapan kuruluşlarımız konfederasyonlar. Bu bağlamda Hak-İş'in de görevinde, bu sorumluluğunda başarılar diliyorum” ifadelerini kaydetti.

"UMARIM HIZLICA KARAR ÇIKAR"

Yargılandığı Ahmak Davası’na ilişkin de konuşan İmamoğlu, "Türkiye yargı tarihinin bu kadar zemini olmayan utanç verici başka bir dava var mıdır bilmiyorum. Takip ediyoruz istinafın sürecini. Umarım burada yargı adaletli bir karar verir. Milletimize buradan güzel bir mesaj çıkar. Boşu boşuna siyasetin malzemesi haline gelmez. Ülkemizin kazanması için adaletin işlemesi için umarım hızlıca karar çıkar." açıklamasında bulundu.

Siyaset Haberleri