İsrailli bakan Erdoğan’ı tehdit etmişti! İşte takip ettiği tek belediye başkanı

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bir paylaşım yapmış ve Hamas lideri için yas ilan edilmesine tepki göstermişti. İsrailli bakanın takip ettiği tek Türk açığa çıktı.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldığı paylaşımının yankıları hala devam ediyor. Katz’ın paylaşımına tepki yağarken İsrailli bakanın 219 kişiyi takip ettiği sosyal medya hesabında (X) takip ettiği tek Türk açığa çıktı.

Katz’ın yalnızca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı takip ettiği ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise bu sebeple Mansur Yavaş’ı hedef alması mümkün görünüyor.

NE OLMUŞTU?

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, 2 Ağustos günü, sosyal medya hesabından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu etiketleyerek bir paylaşım yaptı.

Açıklamasını İbranice, İngilizce ve Türkçe olarak yayınlayan Katz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi bir diktatörlüğe dönüştürdüğünü kaydetti ve "Erdoğan tüm özgür dünyanın duruşuna karşı, sadece Hamas'ın katillerine ve tecavüzcülerine verdiği destek uğruna Türkiye'yi bir diktatörlüğe dönüştürüyor. Türkiye'de 57 milyon kullanıcısı olan Instagram'ı engelliyor, İsrailli bir atlet bir Türk atleti yendi diye spor yayınlarını kesiyor, Türkiye'nin askeri ihtilaf içinde olmadığı demokratik bir ülkeyi işgal etmekle tehdit ediyor ve ticari ilişkileri keserek Türk ihracatçılarına yıllık 6 milyar dolar zarar veriyor.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın; bilimsel, kültürel, teknolojik ve ekonomik kabiliyetlere sahip Türk devletini yok ettiğini ilaten Katz, “İlerici ve müreffeh bir Türkiye inşa eden Atatürk'ün mirasını ortadan kaldırıyor. Her şeyin güzel olacağı günler için umut edelim.” açıklamasını yaptı.

Siyaset Haberleri