İYİ Parti'den CHP'ye flaş transfer | Son dakika

Adana Milletvekili Bilal Bilici, İYİ Parti’den istifa ederek CHP’ye geçti. Bilici’ye CHP rozetini Özgür Özel taktı.

İYİ Parti’den istifa eden bağımsız Adana Milletvekili Bilal Bilici, Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldı.

2023 yılında gerçekleştirilen genel seçimlerde İYİ Parti’den Adana Milletvekili olarak seçilen Bilal Bilici, CHP’ye katıldı. Bilici, mayıs ayında yaptığı açıklamada, "Geldiğimiz noktada bu çatı altında faydalı olamayacağımdan istifa ettiğimi belirtiyorum" ifadelerini kullanarak partisinden istifa ettiğini açıklamıştı. Bugün CHP’ye katılan Bilici’ye CHP rozetini CHP Genel Başkanı Özgür Özel taktı.

CHP Lideri Özgür Özel, Sosyal Demokrat Belediyecilik Eşgüdüm Konseyi Toplantısı'nda konuya ilişkin bir açıklama gerçekleştirerek, ''CHP'de yeni bir katılım var. Partisinden istifa eden İYİ Parti Adana Milletvekili Bilal Binici tekrar CHP'ye katıldı" ifadesini kaydetti. “CHP ailesine yeni bir katılım var. Bu katılımı biz 1 Ekim'e kadar bekletemedik. Eğitimiyle, çalışkanlığıyla bize çok katkı yapacak. Seçim bölgesi Adana'da yapacak çok faaliyet olduğu için şu an bağımsız milletvekili olan Sayın Bilal Bilici, CHP’ye katılıyor.” ifadelerini kaydeden Özel, Bilici için genç, dinamik, başarılı ve iyi yetişmiş ifadelerini kullandı.

Bilici ise, CHP’ye katılmasının ardından yaptığı açıklamada, “Genel Başkanımız Özgür Özel'in ortaya koyduğu değişim iradesi ülkemizde önemli bir sonuç getirdi ve ben de davete olumlu cevap verdim” ifadelerini kullandı.

Siyaset Haberleri