İYİ Partili Ayyüce Türkeş'ten ağabeyi AKP'li Tuğrul Türkeş'e Osman Kavala tepkisi

Gezi Parkı davası nedeniyle tutuklu bulunan Osman Kavala’yı cezaevinde ziyaret edeceğini açıklayan AKP’li Tuğrul Türkeş’e tepkiler çığ gibi büyürken bir eleştiri de kardeşi İYİ Partili Ayyüce Türkeş’ten geldi.

MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in oğlu ve AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, geçtiğimiz günlerde, Gezi Parkı davası tutuklusu iş insanı Osman Kavala’yı cezaevinde ziyaret edeceğini açıklamış ve "Bana öğretilen milliyetçilik bu. Ben hayatının 7 yılını, ömrünün 10'da 1'ini cezaevinde geçirmiş bir babanın çocuğuyum" açıklamasını kaydetmişti.

KARDEŞİNDEN SERT TEPKİ

Tuğrul Türkeş’in İYİ Partili kardeşi Ayyüce Türkeş, sert ifadelerle ağabeyini eleştiri yağmuruna tuttu. Ayyüce Türkeş, Tuğrul Türkeş’in açıklamalarına yanıt olarak, “Ömrünün bir saniyesi bile hapishanede geçmemesi gereken Başbuğ Türkeş ile Osman Kavala’yı aynı kefeye koymak kimsenin haddine değildir. Herkes haddini ve yerini bilecek” ifadelerini kullandı.

Türkeş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Başbuğ Alparslan Türkeş, ömrünü Türk Milleti’ne Türk Devleti’ne adamış; ameli ile adını altın harflerle tarihe yazdırmış büyük bir devlet adamıdır. Vefatının üzerinden 27 yıl geçmiş olmasına rağmen sırf O’nun bıraktığı miras ile ama maalesef.” ifadelerini kaydetti ve Türkeş’i anlamadan ve temsil edemeden Türk siyasetinde yer edinenlerin artık onun ruhunu rahat bırakmasını söyledi.

“Başbuğ Türkeş, eline kan bulaşanların/ruhunda hainlik ve bölücülük olanların ağzının sakızı değildir.” ifadesini kaydeden Türkeş, Alparslan Türkeş’ten öğrenilen milliyetçiliğin, ne oturulan koltukların gücü ile sağa sola X hesabından saldırılarak ne de siyasi pazarlıkların piyonu olarak yapılacağını kaydetti.

Ayyüce Türkeş, açıklamasının devamında, “Ayrıca, Başbuğ Türkeş’in hatırlarını merak edenler; Başbuğ TÜRKEŞ, oğlunun düğününü hapiste olduğu için değil; oğlu babası hapisteyken düğün yaptığı için görememiştir.” ifadelerini iletti.

Alparslan Türkeş’in, kendi çocuğu dahil hiç kimseye bedel ödetmediğini, her türlü bedeli kendisinin ödediğini ifade eden Ayyüce Türkeş, “Yaşadığı her şeyi büyük Türk Milleti’ne hizmet olarak gördü o yüzden hiç yılmadı/yıkılmadı. Büyük Türk Milleti’nin gönlüne girerek ölümsüzlüğü kazandı. Ruhu şad mekanı cennet olsun…” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, geçtiğimiz günlerde geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği açıklamada, Gezi Parkı davası tutuklusu Osman Kavala ile ilgili konuşmuş ve eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Türkeş, kötü ekonominin hukukla olan ilişkisini vurgulayarak “Yargılamaları makul seviyeye getirip, hukuku düzeltirseniz ekonomi de düzelir.” ifadesini kullanmıştı.

KAVALA’YI ZİYARET EDECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Tuğrul Türkeş, Osman Kavala’yı ziyaret edip etmeyeceği hakkında sorulan soru üzerine ise, "Bakanımız Yılmaz Tunç'tan rica ettim. Uygun bir zamanda görüşmek için izin istedim. Bir ara ziyaret edeceğim.” açıklamasında bulunmuş ve “İşte gerçek millilik, yurtseverlik bu. Bana öğretilen milliyetçilik bu" ifadelerini kaydetmişti.

Siyaset Haberleri