Karar Resmi Gazete'de! Türkiye Gençlik Partisi kapatıldı

Yargıtay’ın talebi doğrultusunda Anayasa Mahkemesi tarafından alınan kararla bir partinin hukuki varlığı sona ermiş oldu.

Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda bir partinin kapatıldığı bildirildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talep etmesi üzerine Anayasa Mahkemesi tarafından Türkiye Gençlik Partisi'nin hukuki varlığına son verildiği duyuruldu.

Anayasa Mahkemesinin aldığı bu karar, partinin kendi iç dinamikleri sebebiyle dağıldığını ve bu sebep dolayısıyla varlığının sona erdiğini resmen onayladı.

PARTİNİN YASAL VARLIĞI RESMEN SONLANDI

Resmi Gazete'de yer alan kararda, Türkiye Gençlik Partisi'nin gerekli kongreyi belirlenen süre içerisinde gerçekleştirememesi ve statüsü gereği kurması gereken organları kurmaması nedeniyle feshedildiği ve yasal varlığının sonlandığı belirtildi.

Alınan karar çerçevesinde partinin varlıkları devlete devredildiği ve kararın partinin mal varlıklarının Hazine'ye intikal etmesi yönünde olduğu ifade edildi.

Kararın, Siyasi Partiler ve Türk medeni Kanunu hükümlerine dayanarak alındığı belirtildi. Söz konusu kararın kamuoyuna duyurulması üzerine Türkiye Gençlik Partisi'nin siyasi sahnede var olan yasal statüsü sona ermiş oldu.

Siyaset Haberleri