Lal Denizli kendisini eleştiren Mustafa Varank’a sert çıktı

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Türk Bayrağı ve Atatürk fotoğrafı olduğu gerekçesiyle yardım konserinde sahneye çıkmayı reddeden Yunan sanatçı üzerinden kendisini eleştiren Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Mustafa Varank’a tepki gösterdi.

İzmir’in Çeşme ilçesinde Türk Eğitim Vakfı yararına düzenlenen yardım konserinde, Yunan şarkıcı Despina Vandi, Türk Bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafları olduğu gerekçesiyle sahneye çıkmadı.

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, bu durum üzerine, "Hanımefendi ivedilikle bu şehrin sınırlarını terk etsin" diyerek şarkıcıyı şehirden kovdu. Yaşanan konser krizinin ardından, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı ve AKP Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Denizli’ye sert ifadelerle yüklendi.

“KÖPEK BİLE YUNAN SANATÇIYI ÇIKARTMAZDI”

Konser krizinin ardından, geçtiğimiz günlerde Lal Denizli’nin makamına köpeğini oturtmasını dile getiren Varank, söz konusu fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı ve "Makamınıza oturttuğunuz köpeğe sorsanız, o bile Türk Eğitim Vakfı için düzenlenen bağış gecesine Yunan sanatçı çıkarılmaması gerektiğini size söylerdi. Ama siz önce Milli değerlerimize saldıranlara sahne verdiniz, sonra hamasete sarılıp marşlar okudunuz. Klasik CHP" ifadelerini kullandı.

“KÖPEĞİMİN HAREKETLERİ BİLE SİZDEN MANTIKLI”

Mustafa Varank'ın kullandığı ifadelere sert bir biçimde cevap veren Denizli, “Sayın Varank, sizin yönetim anlayışınızda, kurumların kendi özgür fikirlerine ve programlarına saygı göstermek gibi bir gelenek olmadığından Çeşme'de düzenlenen bir yardım konserinde, Türk Eğitim Vakfı'na ait organizasyonda yine sanatçı tercihinin kendilerine ait olabileceği aklınıza bile gelmemiştir.” ifadelerini kullandı.

Bayrağın ve Atatürk’ün yalnızca CHP’lilerin değil 85 milyonun kırmızı çizgisi olduğunu belirten Denizli, “Sizin aksinize biz bunu hamaset için değil; Onları ilelebet koruma amacıyla hareket ederiz.” dedi.

Yaptığı açıklamada, belediye başkanı olduğu için, bugüne dek hiçbir söylem, iddia ve gereksiz yaklaşıma yanıt vermediğini ifade eden Denizli, “Lakin sizin gibi bu ülkede bakanlık yapmış bir kişinin, sırf CHP'ye muhalefet etmek için değerlerimizi ayak altına almak isteyenlerle bile nasıl yan yana gelebileceğinizi tüm milletimiz görsün diye cevap veriyorum.” açıklamasını kaydederek “ Bu arada, köpeğim konuşmuyor malum öyle bir genetik özelliği bulunmuyor fakat emin olun sadece hareketleriyle bile sizden daha mantıklı davranışlara sahip. Şükür. Selametle.” ifadelerini kaydetti.

Siyaset Haberleri