Mahir Polat İBB Başkanlığı adaylığı için başlayan tartışmalara yönelik üstü kapalı bir mesaj verdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Ekrem İmamoğlu'nun ardından İBB Başkanlığı adaylığıyla ilgili başlayan tartışmalara dair üstü kapalı bir açıklamada bulundu.

"Siyasi kariyerizm zehirdir" ifadelerini kullanan Polat, "Kariyerizm planına düşenler memleketin ve toplumun dertlerine sırtını döner, ülkenin içinde bulunduğu kaosu unutup kendi hesaplarına dönerler" dedi.

Polat, paylaşımın devamında da şunları yazdı: "Sol siyasette kariyerizm olmaz, dert arkadaşı olunur, sıra neferi olunur, eksiği tamam etmek için halka turap olunur. Halk bu zor günlerde verdiği mücadeleyi birilerinin kariyer planı için yapmıyor."

Öte yandan, Polat'ın isim vermeden yaptığı paylaşım sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Birçok kişi, Polat'ın Sinen Dedetaş'ı ima ettiğini öne sürdü.

Gazeteci Bülent Mumay da Polat'ın paylaşımını alıntılayarak, "Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın “İstanbul’u yönetmeye hazırım” demecinden sonra, İBB’nin tepe yöneticilerinden Mahir Polat’tan gelen paylaşım" ifadelerini kullandı.

Siyaset Haberleri