Melih Gökçek İmamoğlu’nu masonlukla suçladı! Paylaşımı yalanlandı

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, paylaştığı bir görselle İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ‘mason’ iftirası attı. Paylaşımı, teyit.org yalanladı.

Jelibonun maden olduğuna inanmasıyla gündeme bomba gibi düşen eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ‘mason’ iftirası attı.

Gökçek, sosyal medya hesabından ‘Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Loncası’ başlıklı bir görüntü yayınlarken söz konusu görselde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mason loncasında kıdeminin yükseldiği yazısıs görüldü. Söz konusu görseli paylaşan Gökçek, “Ekrem bu belge doğru mu? Sadece öğrenmek istiyoruz” ifadelerini kullandı .

GÖRSEL YALANLANDI

Sosyal medyada dolaşıma sunulan paylaşımları denetleyen teyit.org, Melih Gökçek’in İmamoğlu’na ilişkin paylaştığı belgeyi yalanladı. Teyit.org belgenin orijinalinin Hürol Taşdelen’e ait olduğunu ve İmamoğlu’nun fotoğrafının, görsele FaceApp uygulamasıyla gençleştirilerek eklendiğini ifade etti.

Teyit.org tarafından yapılan açıklamada, “Belge montajlanarak sağ alt köşesine İmamoğlu’nun fotoğrafının FaceApp ile gençleştirilmiş hali eklenmiş. Belgenin orijinalinde ise eski bir Mason locası üyesi olduğunu belirten Hürol Taşdelen’in ismi yer alıyor” ifadelerine yer verildi.

Siyaset Haberleri