MHP'den Tuğrul Türkeş'e Osman Kavala tepkisi

Gezi Parkı davası tutuklusu Osman Kavala’yı cezaevinde ziyaret edeceğine ilişkin açıklamalarda bulunan AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’e MHP çevresinden sert tepki geldi.

MHP’nin kurusu ismi Alparslan Türkeş’in oğlu ve AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, yaptığı açıklamada, Gezi Parkı davası tutuklusu Osman Kavala’yı cezaevinde ziyaret edeceğini belirtmiş ve “İşte gerçek millilik, yurtseverlik bu. Bana öğretilen milliyetçilik bu" ifadelerini kaydetmişti. Türkeş’in Kavala çıkışı, MHP’nin eleştiri oklarının hedefi oldu.

MHP Medya, İletişim ve Dijital Mecralardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, konuya ilşkin yaptığı açıklamada, "Kirli ilişki ağı ve yaptıklarıyla daima Türkiye’nin milli beraberliği ve istikrarını hedef alan bir şahsın kanunda karşılığı bulunan cezasını alması ve bu cezasını çekmesi kadar tabi bir durum olamaz" ifadelerini kullandı.

Özdemir, açıklamasının devamında, "Kim olduğu çok iyi bilinen Osman Kavala gibi bir ismin rezilliklerini bugünlerde gizlemeye yeltenenler, aynı ismin kepazelikleri altında kendilerini tüketmekten kurtulamazlar. “ ifadeleriyle Türkeş’i ismini vermeden eleştirdi.

“Azgın söylemlerle Kavalacı olmak, milletin hakkına girmenin kendisidir" ifadesini kaydeden Özdemir, "PKK toplantılarından tutun, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi öncesi çalışmalara varıncaya dek, ülkemize zarar veren ne kadar olay olduysa hepsinde varlığı ortaya çıkan birisi elbette cezasını sonuna kadar çekecektir" ifadeleriyle açıklamasını noktaladı.

Siyaset Haberleri