Özgür Özel: 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Filistin'e gidebilirim

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın, kendisini Filistin’e davet etmesi üzerine flaş bir açıklama gerçekleştirdi. Özel, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Filistin'i ziyaret edebileceğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesini aktararak 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Filistin'i ziyaret edebileceğini belirtti. Gazeteci İsmail Saymaz’a konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Özel, "Filistin'e gidecek misiniz?" sorusunu cevapladı.

Özel, "Biliyorsunuz, ayağım kırılmasaydı Mahmut Abbas'ı dinlemeye gelecektim, gidemedim" ifadesini kullanan Özel, CHP grubunun tam kadro orada olduğunu ifade ederek “Nezaket gereği Abbas'ı aradık. Dedik ki 'Abbas’la görüşmek isteriz.' Onlar da dediler ki 'Şimdi döndüler.' Biz cumartesi talepte bulunduk. Pazar saat 18.30'da “Resmi bir görüşmeyi kendisi de yapmak istiyor” dediler. Toplam 25 dakika süren bir görüşme oldu" ifadelerini kaydetti.

Mahmud Abbas ile yaptığı telefon görüşmesini anlatan Özel, "Konuşmasından memnuniyet duyduğumu, onları desteklediğimizi, gerek Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı olarak gerek yurt dışında yaptığım temaslarda Filistin’e duyarlı olduğumu ifade ettim.” ifadelerini kullandı ve Abbas’a Filistin’e gelmek istediğini söylediğini kaydetti.

MAHMUD ABBAS: TARİHİ SİZ BELİRLEYİN

Mahmud Abbas’ın sarf ettiği ifadeleri aktaran CHP lideri, Abbas’ın "Grubunuz beni eksiksiz ayakta karşılayıp ayakta uğurladı. Bu benim için çok önemli. CHP'yi Ecevit'ten beri biliriz. Yaser Arafat ile Ecevit'in kurduğu ilişki kıymetli. İlk dış temsilciliklerimizden birisi Arap coğrafyası dışında Türkiye’de Ecevit zamanında açıldı. Ecevit'ten sonra siz Filistin'e karşı inanılmaz bir ilgi gösterdiniz.” dediğini ifade etti.

Sosyalist Enternasyonal’de, Özel’in Almanya’daki konuşmalarının tamamını takip ettiğini ve 119 ülkenin sol liderlerine yazdığı mektubu bildiğini kaydeden Abbas, “Bu süreçte Filistin'in batıya açılan penceresi oldunuz. Bizim derdimizi anlattınız. CHP Genel Başkanı'nın randevu isteyip de alamamasını kabul edemem. Siz istememelisiniz. İkinci vatanınız olan Filistin'e ne zaman gelecekseniz, gününü bildirmelisiniz. Bize burada sizi ağırlamak düşer. Tarihi siz belirleyin." ifadelerini kullandı.

Özel, Abbas’a teşekkür ettiğini iletirken "Sağlık durumuma göre 10 gün içinde bu alçıdan kurtulacağım. İlk fırsatta gelmek istiyorum dedim. Tüzük Kurultayı’ndan önce gitmek istiyorum. 9 Eylül'den önce. Hatta ağustos sonu, eylül başında. 30 Ağustos'ta Dumlupınar var. Mesela 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde gidebilirim" açıklamasında bulundu.

Siyaset Haberleri