Özgür Özel Erdoğan’a seslendi: “Azrail gelince AKP’li, CHP’li ayırıyor mu?”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yurttaşların en önemli sorunlarından biri için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi ve iktidarı kentsel dönüşüm noktasında samimi olmaya davet etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gemlik Belediyesi binasının önünde düzenlenen halk buluşmasında, Gemlik’te ilk ve en önemli gündemlerinin kentsel dönüşüm olduğunu belirtti ve depremin sürekli kendisini hatırlattığını ifade etti.

Kentsel dönüşümün bir belediye başkanının belediyenin kıt imkanlarıyla başaracağı bir iş olmadığını ileten Özel, kentsel dönüşümde merkezi yönetimin kanuni düzenlemeler yaparak, uzun vadeli faizsiz ya da çok düşük faizli kredilerle ve kamu destekleriyle kolaylaştırıcı bir rol oynaması gerektiğinin altını çizdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SESLENDİ

Özel, yurt dışından kaynak bulduklarını ve bu kaynakların onaylanmadığını söyleyen Özel, “Buradan Sayın Erdoğan’a sesleniyorum; başta kentsel dönüşüm olmak üzere, belediyelerimizin yurt dışından, Dünya Bankasından, çok uluslu yapılardan bulduğu ya da kendi gayretleriyle finans şirketlerinden, bankalardan bulduğu kredileri onaylamamazlık yapmayın.” ifadelerini kullandı.

“‘Hizmet yaptırmayacağız’ derken depremin karşısında bu milleti çaresiz bırakmaya bile yeltenecek bir kalpsizlik yapmayın. Bu işleri bırakın.” ifadelerini kaydeden Özel, Erdoğan’a, “Partizanlık yapmayın. Milletin karşısında değil, yanında yer alın” ifadeleriyle seslendi.

Kentsel dönüşüme destek kanunlarının, dönüşüm için uygun faizli kredilerin çıkması gerektiğini ifade eden Özel, iktidarı kentsel dönüşüm konusunda samimi ve gayretli olmaya, bu işi parti işine dönüştürmemeye, partizanlık yapmamaya davet etti. Özel, yaptığı konuşmada, “Apartman çökünce, Azrail gelince AKP’li, CHP’li ayırıyor mu? O zaman sen de ayırmayacaksın. Deprem olduğunda Azrail, AFAD, partisini ayırmaz. Küçücük bebeklerin, yaşlıların, hastaların partisi olmaz.” açıklamasında bulundu.

SGK BORÇLARINA DA DEĞİNDİ

CHP lideri, yaptığı konuşmada, Sosyal Güvenlik Kurumu borçlarına ilişkin de açıklamalarda bulunurken “Bu rakamların içinde AK Parti’den aldığımız bütün belediyelerin ödemediği SGK primleri var. Devlet eliyle yalan atıyorlar. Hem SGK’da hem vergide” ifadelerini kaydetti.

Bu yapılanın mili darbe olduğunu vurgulayan Özel, “Kendi dönemimizle ilgili hiç borç bırakmıyoruz. Getireceksin Meclis’e kanunu. Oturacağız, konuşacağız. Geçmiş dönemden o yediğiniz, içtiğiniz, biriktirdiğiniz ve devlete ödemediğiniz o paraları bize ödetemezsiniz. Onların faizlerini kaldıracaksın, anaparasını böldüreceksin.” dedi.

Erdoğan’a, “Herkese eşit davranacaksın.” ifadesini kullanarak seslenirken “‘Haciz koyarım.’ Koy. Vatandaş da hizmete kimin engel olduğunu görür. Hesap yapıyormuş, akla bak. ‘Belediyenin bütün arabalarını bağlayın. Çöpleri toplayamasınlar. Patlayan kanalizasyona gidemesinler.’ diyor. ‘Ortalığı çöp götürüyor.’ deyip siyaset yapacakmış.” ifadelerini kullandı.

Özel, yaptığı konuşmada, “Bak Tayyip Erdoğan, hiç bu işlere kalkışma. Gerekirse başta genel başkan, bütün milletvekilleri 1 milyon 600 bin CHP’li ellerimizle o çöpü toplarız. Yine sana kendimizi muhtaç etmeyiz.” açıklamasında bulundu.

Siyaset Haberleri