Özgür Özel'den AKP İktidarına Eleştiri Okları

Partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, birçok konu başlığı hakkında değerlendirmelerini paylaştı. Ekonomiye dair mesajlar veren Özel, iktidarı yaylım ateşine tuttu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında, gündeme dair birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. İktidarın en düşük emekli aylığına yaptığı 2 bin 500 TL’lik zamma sert tepki gösteren Özel, asgari ücrete yapılamayan zammı da unutmadı.

En düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL’ye yükseltilmesi kararını sert bir dille eleştiren CHP lideri, "En düşük emekli maaşı 6 ay önce 10 bin lira olduğunda 25 kilo dana kıyma alınıyordu, dün 16 kiloya düşmüştü. Bugün yapılan sözde zamla 20 kiloya çıktı. Siz zam yapmadınız, emeklinin cebinden 5 bin lira kıyma parası çaldınız. Bunun adı zam değil, emekliye ihanettir. Yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.

Özel, hemen hemen her kalemde yapılan zamlara rağmen asgari ücrete zam yapılmadığına da dikkat çekerek asgari ücretin ocak ayından beri 4 bin TL eridiğini belirtti ve "İğneden ipliğe her şeye zam geldi. Bir tek asgari ücrete zam gelmedi" söyleminde bulundu.

“DEVLETİN MEMURU MEMUR GİBİ DAVRANACAK”

Özel Harekat Daire Başkanı Süleyman Karadeniz’in, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin elini öptüğü görüntülere ilişkin tepkisini belirten Özel, "Sen devletin polisi olmayı yanlış anlamışsın. Devletin memuru, memur gibi davranacak. El etek öpmesini kabul etmiyoruz" dedi.

“TALİMAT VERDİK" DEDİ

Grup toplantısının devamında, İzmir’de sokak ortasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki yurttaşın ölümü hakkında konuşan Özel, "Bu ülkede ihmaller ölenin kimliğine göre, sorumluluğu olanın pozisyonuna göre değerlendirildikçe mesele düzelmez" ifadelerini kaydetti.

Yaşanan olaydan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne talimat verdiklerini ileten CHP lideri, sorumluların belirlenmesi ve cezalandırılması için gerekeni yapacaklarını iletti.

"ÖLÜM YASASINA KARŞIYIZ”

Özel, yaptığı konuşmada AKP’nin TBMM’ye sunduğu, sokak köpeklerinin öldürülmesini de içeren yasa teklifine de tepki gösterdi ve bu yasa teklifine karşı olduğunu vurguladı.

Özel, "Ölüm yasasını getirdiler. CHP olarak bu teklifin sonuna kadar karşısındayız" açıklamasını yaptı.

"CHP'NİN VAZGEÇMEDİĞİ TERCİHİ, PARLAMENTER SİSTEMDİR"

Grup toplantısı sırasında, CHP’nin artık parlamenter sistemi savunmadığına ilişkin görüşlere de cevap veren Özel, “Zaman zaman diyorlar ki; 'CHP artık güçlendirilmiş parlamenter sistem demiyor mu?' Açık söylüyorum, her konuda bu ülkeyi nasıl yöneteceğimizi, işçiler, emekçiler, gazeteciler, basın özgürlüğü için, en üst düzeylerde demokratik standartlarda hak arama mücadelelerine destek vermek için, tarım, milli eğitim, dış politika, savunma sanayii için bu partinin önerileri vardır, bu ülkeyi nasıl yöneteceğini hem kademe kademe önümüzdeki seçime doğru tüm şeffaflığıyla vurgulayacaktır. Bu ülkenin yönetim sistemi için de CHP'nin vazgeçmediği tercihi, güçlü bir parlamentodur, parlamenter sistemdir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” açıklamasında bulundu.

Siyaset Haberleri