Özgür Özel’den çok konuşulacak 15 Temmuz yorumu! Kılıçdaroğlu’na mesaj mı verdi?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Temmuz’a ilişkin çok konuşulacak bir değerlendirmede bulundu. Yaptığı açıklamada, “Kardeşim, bal gibi darbeydi.” ifadesini kullanan Özel’in sözleri, Kılıçdaroğlu’na mesaj olarak yorumlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. İktidara yakın Sabah gazetesinin yazarı Yavuz Donat, Özel ile gerçekleştirdiği söyleşinin ikinci kısmını köşesine taşıdı.

"Demokrasinin kitabında da, lugatında da darbe kelimesinin yeri yok. Olamaz da" ifadelerini kullanan Özel, "Darbe, demokrasiyi rafa kaldıran, her seferinde ülkeyi 20-30 yıl geriye götüren bir olay. Kimseye faydası yok. Zaten, bu memlekette darbeden medet uman bir daha belini doğrultamıyor." açıklamasında bulundu.

"BAL GİBİ DARBEYDİ"

15 Temmuz darbe girişimi hakkında önemli açıklamalar yapan Özel, "'Bu bir tiyatro' diyorlardı. Hatta... Partinin bir toplantısında... Televizyon da vardı... 'Bu bir tiyatro' dediler. Anında karşı çıktım. Dedim ki; 'Kardeşim, bal gibi darbeydi. Buna tiyatro diyen ya gerçeklikten kopmuştur ya da eksik akıllıdır.' “ ifadelerini kaydetti. Özel’in bu ifadeleri Kılıçdaroğlu’na bir mesaj olarak yorumlanırken Özel, açıklamalarına “Buna tiyatro demek kadar, Türkiye'ye yapılacak büyük kötülük yoktur.” sözleriyle devam etti.

Açıklamasında, "Cumhuriyet demek, demokrasi demektir" diyen Özel, demokrasinin halkın özgür iradesi olduğunu belirtti ve “Büyük Atatürk'ün ifade ettiği gibi, millet iradesinin üzerinde bir güç yoktur. Genel başkanlığını yaptığım Cumhuriyet Halk Partisi'ne, Cumhuriyet'i kuran bir partiye ikircikli pozisyon yakışmaz" söyleminde bulundu.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz için, 'kontrollü darbe' ifadesini kullanmıştı. 15 Temmuz gecesi, Atatürk Havalimanı'nda bulunan darbecilere ait tankların arasından geçerek Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun evine giden Kılıçdaroğlu, kendisine yöneltilen "Sizin o zırhlı aracın yanından yürüyerek geçmeniz eleştiriliyor" sorusuna eleştirel bir yanıt vermişti.

Kılıçdaroğlu, “Ben geçtim. O da gelip geçseydi. O da oradan yürüyerek geçseydi. Niye yürüyerek geçmedi? İşin o cephesi ayrı. Onu ayrıca tartışırız.” ifadelerini kaydetmişti.

Siyaset Haberleri