Özgür Özel'den Erdoğan'a borç tahsilatı yanıtı!

CHP Genel Başkan'ı Özgür Özel Balıkesir ziyareti esnasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz gün belediyelerin borçlarına yönelik açıklamalarının ardından bugün belediyelerin SGK prim borçlarının ödenmesi için bildirim gelmişti. Büyükşehir belediyelerine gönderilen borç tahsilatına ilişkin ifadelerde bulunan Özel, "Bunun tek amacı var; belediye başkanlarımızın elini kolunu bağlamak, hizmeti aksatmak, bunun üzerinden ucuz siyaset yapmak" dedi.


CHP lideri Balıkesir halk buluşmasında yurttaşlara seslenirken önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamasında, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan birikmiş borçlarını ödesin. Öyle 25 kuruşa simit yok" ifadelerine yanıt verdi.

"Sayın Erdoğan doğru söylüyor. Bugün 25 kuruşa simit yok, simit 10 lira... Ama sen iktidara geldiğinde simit 25 kuruştu, sen yaptın 10 lira!" diye konuştu. Özel, şöyle devam etti: "Hazımsızlık şu; belediyeler hizmet etmek istiyor, işte Ahmet... Bu kadar borca rağmen içi içine sığmıyor. Para bulmaya, kaynak bulmaya çalışıyoruz. Dünyanın öbür ucundan kaynak buluyoruz, fon buluyoruz ama imza atmıyorlar. Niye? Hizmet ederiz de millet CHP'nin geldiğinde ne iyi işler yaptığını görmesin diye! Kentsel dönüşüme para buluyoruz, imza atmıyor. Deprem olacak, insanlar ölecek, orada bile siyaset yapıyorlar."

SOKAK KÖPEKLERİ YASASI DÜZENLEMESİ


Sokak köpekleri ile ilgili yasal düzenlemeyi de değerlendiren Özel, "CHP'nin bütün milletvekilleriyle ayrı ayrı gurur duyabilirsiniz. Onlar olmasaydı bütün sakat köpekler ya da bütün barınağa toplanıp 1 ayda sahiplendirilememiş köpekler çamaşır suyuyla zehirlenerek 6 saat içinde acı acı sesler ile katledileceklerdi. Grubumuz direndi, mücadele etti ve canlarımızı katliamdan kurtardı. Kendilerini tebrik ediyorum" diye konuştu.

ERDOĞAN'A EMEKLİ AĞIR GELİYOR

Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada muhalefetin sırtında küfe yok ifadesine yanıt veren Özel, "Erdoğan'a emekli ağır geliyor. Erdoğan'a asgari ücretli ağır geliyor, çiftçi ağır geliyor, esnaf ağır geliyor. Diyor ki taşıyamıyor, yük ağır! Ağırsa bırak, ver nasıl taşıyacağız emekliyi, nasıl taşıyacağız asgari ücretliyi, nasıl milletin efendisi yapacağız yeniden köylüleri. Küfeyi taşıyamayan bırakacak. Emekliye, asgari ücretliye vermezsen geçim olmaz. Geçim olmazsa ne olur, seçim olur! Çıkar o küfeyi sırtından, küfeyi alacağız ve emeklileri en güzel yerlere taşıyacağız." dedi.

Siyaset Haberleri