Özgür Özel'den flaş açıklama

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında, Ayşe Güneş Ayatay ile birlikte Kıbrıs ziyaretlerini anarak, Türkiye'nin geçmiş hükümet yetkililerini minnetle anıp, CHP'nin Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu vurguladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuşarak, Kıbrıs'ta bulundukları süre zarfında Ayşe Güneş Ayatay'ı anarak, babasını, Bülent Ecevit'i, ve dönemin koalisyon hükümetindeki başbakan yardımcısı Necmettin Erbakan'ı minnetle yad ettiklerini belirtti. Özel, CHP olarak Kıbrıs Türk halkının yanında olduklarını vurguladı, geçmişte ve günümüzde desteklerini sürdürdüklerini ifade etti.

'HATAY'I SAYGIYLA SELAMLIYORUZ'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuşarak şunları belirtti: "Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün benim şahsi meselem dediği Hatay’ın anavatana katılışının yıldönümü. O gün Hatay Meclisi’nde oy kullanan ve bugünkü sınırlarımız içerisine katılmasına katkı sunan milletvekillerini şükranla anıyorum. Hatay, tüm CHP'lilerin şahsi meselesidir. Hatay'ı saygıyla selamlıyoruz. Geçtiğimiz hafta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeydik. Heyetimizde önceki genele başkanlarımız vardı. Partimize ve Türkiye’ye katkılarıyla bizimle birlikteydiler. Sayın Önder Sav bizimle birlikteydi. Kıbrıs Barış Harekatı’nın en genç bakanıydı.

KIBRIS KONUSU GÜNDEME GELDİ

Mehmetçikler adaya çıktılar. Adaya savaşa değil, barışa gitmiştik. Bir karış toprakta gözümüz olmadı. Türklere ve Rumlara barış götürmeye gittik. O günden bu yana adanın konumu istediğimiz durumda değil.

Ayşe Güneş Ayatay ile birlikte Kıbrıs’taydık. Onun şahsında babasını, Bülent Ecevit’i, dönemin koalisyon hükumetinde başbakan yardımcısı olan Necmettin Erbakan’ı, imzası olan bakanları rahmetle ve minnetle anıyoruz. 50 yıl sonra CHP olarak Kıbrıs Türk’ünün yanındayız.

Milli meseleler iktidarıyla muhalefetiyle birlikte sahiplenmeyi gerektirir. 74’ten alacak çok dersimiz var. Biz konu Kıbrıs ise, Türkiye’nin dostlarının çıkarıysa tek yumruk olmaya devam edeceğiz.

50 YILDA ÖĞRETMENLERİ ATAYAMAYACAKLAR

Geçtiğimiz hafta bir eğitim maratonu gerçekleştirdik. Yılda 20 bin aday alacağım, onları atayacağım deyip, bugünden itibaren öğretmen adayı almasak 50 yılda öğretmenleri atayamayacaklar. Bugün 25 yaşındaki öğretmene 75 yaşında sıra gelecek.

Milli eğitim sistemi enine boyuna tartışıldı. Emeği olan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Bir iki yıl Ak Parti’ye seslenecekler, ondan sonra özgürce CHP’ye seslenecekler.

HAYVANLARI ÖLDÜRMEK VİCDANSIZLIKTIR

Sorunu doğru tespit edelim diyoruz. Sorun yok demiyoruz. Sorunu doğru tespit edelim diyoruz.. Katliamdan yana değiliz. Köpekler öldürülsün demiyoruz. Bu sorunu görmezden gelemeyiz. Ama sokaktaki hayvanları öldürelim demek vicdansızlıktır."

Siyaset Haberleri