Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu vekilini seçti

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu vekilini seçti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun sağlık sorunları nedeniyle kongre sürecini devrettiği isim Mahmut Arıkan olarak belirlendi.

Partinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Genel Başkan Yardımcımız ve Kayseri Milletvekilimiz Mahmut Arıkan Genel Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir. Kararın milletimiz, memleketimiz ve camiamıza hayırlı olmasını temenni ederiz" denildi.

NE OLMUŞTU?

Temel Karamollaoğlu, yaklaşık sekiz yıldır Saadet Partisi Genel Başkanı olarak görev yapmaktaydı. Ancak sağlık sorunları nedeniyle, görevini olağanüstü bir kongrede devretme kararı aldı.

Bu gelişme üzerine yapılan istişareler sonucunda, Saadet Partisi Teşkilat Başkanı Mahmut Arıkan yeni genel başkan adayı olarak belirlendi. Öte yandan, Parti Sözcüsü Birol Aydın da adaylığını açıkladı.

İki adaylı bir kongreyi desteklemeyen parti yönetimi, olağanüstü kongre kararından geri adım atarak, kongrenin olağan tarihinde yapılmasına karar verdi. Buna göre, kongrenin en erken Kasım ayı başında yapılması gerekmekte, ancak parti yönetimi bu süreyi bir yıl uzatma hakkına sahip. Gelen bilgilere göre, kongre Kasım ayı başında gerçekleşecek.

SAADET PARTİSİ'NİN TÜZÜĞÜNÜN İLGİLİ MADDESİ ŞÖYLE:

Genel Başkan, yokluğunda Başkanlık Divanı üyelerinden birini Genel Başkanvekili olarak tayin eder. Genel Başkanlığın herhangi bir sebeple boşalması halinde Genel İdare Kurulu kendi üyeleri arasından bir Genel Başkanvekili seçer ve en geç 45 gün içinde Büyük Kongre Genel Başkan seçmek üzere toplantıya çağırılır.

Siyaset Haberleri