Sözcü yazarından dikkat çeken sözler: Meclis’te yakında silahlar da konuşursa şaşırmayın!

Sözcü yazarı Necati Doğru, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kemal Kılıçdaroğlu’na 2020 yılında sarf ettiği hakaretleri anımsatarak "Bugüne böyle gelindi" ifadesini kullandı ve dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

Sözcü yazarı Necati Doğru, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), Gezi tutuklusu ve TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararına ilişkin görüşmek için olağanüstü toplanan Meclis Genel Kurulu’nda çıkan yumruklu kavgayı kaleme aldığı yazısında dikkatleri çeken bir uyarıda bulundu.

Necati Doğru, “Meclis’te yakında silahlar da konuşursa şaşırmayın” ifadelerini kaydederek Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2020 yılında partisinin grup toplantısında, dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sarf ettiği ifadeleri hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu için “Haysiyetsizdir... onursuzdur... şerefsizdir...” ifadelerini kullandığını kaydeden Doğru, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un da, bu ifadelere ilişkin gerçekleştirdiği basın toplantısında, “haysiyetsiz... onursuz... şerefsiz...” ifadelerini kullanmasının ardından o dönem AKP Bitlis Milletvekili olan Vahit Kiler tarafından hedef gösterildiğini aktardı.

Doğru, yazdığı köşe yazısında, “2020 yılında AKP’den; 'Cumhurbaşkanı’na kimsenin hakaret etmeye hakkı yoktur ama Cumhurbaşkanının da kimseye hakaret etme hakkı olmamalıdır' diyen bir vicdanlı ses konuşsun, Cumhurbaşkanı bizzat partisi tarafından ‘özür dilemeye’ çağrılsın diye umut ettik. Çağıran olmadı. Boş yere bekledik. Bugüne böyle gelindi” ifadelerini kaydetti.

Siyaset Haberleri