Yusuf Tekin “Laiklik anlayışlarımız farklı” demişti! CHP’den sert yanıt geldi

CHP, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, “CHP’nin laiklikten anladığı şey ile bizim anladığımız şeyler farklı” açıklamasına sert yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Milli Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in kullandığı “CHP’nin laiklikten anladığı şey ile bizim anladığımız şeyler farklı” ifadelerine yanıt verdi.

Özçağdaş, yaptığı açıklamada, “Cumhuriyete ve Atatürk’e husumet, tarikat ve cemaatlere muhabbet besleyen, ideolojik saplantılarının güdümünde öğretmen ve öğrencilerin geleceğini karartan bir milli eğitim bakanı ile aynı çizgide olmadığımız doğru” açıklamasında bulundu.

“CHP’YLE BAĞDAŞMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Bakan Yusuf Tekin, AKP Genel Merkezi’nde bir programa katıldı ve bu programda, CHP’yi eleştiren bir konuşma gerçekleştirdi. Tekin, yaptığı konuşmada, “Şu an inkılap tarihi dersimiz bir Cumhuriyet tarihi dersine dönüşmüş durumda ve bunun içerisinde 27 Mayıs da var, 12 Mart da var, 12 Eylül de var, 28 Şubat da var, 15 Temmuz da var. Dolayısıyla bu demokrasiye sahip çıkma bilincini çocuklarımıza vermek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Programlarına eleştiriler yöneltildiğini ifade eden Yusuf Tekin, “Diyorlar ki: ‘Laiklik ilkesiyle bağdaşmıyor.’ Programlarımızın dini inanç ve ibadet hürriyetini garanti altına alması, insanların inançlarına saygı gösterilmesi anlamında bizim müfredatımız gerçekten dört dörtlük. Fakat CHP’yle bağdaşması mümkün değil bunun” söyleminde bulundu.

Özçağdaş ise, Tekin’in sürekli geçmişe yönelik tartışmalar açtığını ve yarını gözden kaçırdığını ifade ederek “Televizyon programlarında incir çekirdeğini doldurmayacak tartışmalarla, saatlerce halkın gündemini değiştirmeye çalışan yandaşlar gibi kendisinin asıl gündemi değiştirmesine izin vermeyeceğim” açıklamasını yaptı.

“DEPREMZEDE ÖĞRETMENLERİN FERYADINI DUYSUN”

Deprem bölgesindeki öğrenci ve öğretmenlerin 21 metrekare konteynerlerde yaşamaya çalıştıklarının altını çizen Özçağdaş, Tekin için “Cefâkar öğretmenlerimize ek özlük hakları veremiyorsa bile, en azından ‘Hak sahibi değilsiniz’ denilerek konteynerlerden çıkarılmasına engel olsun. Çifte mağduriyet yaşayan depremzede öğretmenlerin feryadını duysun” dedi.

“İSTİFA ETMELİDİR”

CHP Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı ise, Isparta’da bir okulda “kurban ibadeti” anlatıldığı sırada öğrencilerin eline bıçak verilmesini ve İzmir’de öğrencilerin ÇEDES projesi kapsamında, asteğmen Kubilay’ın davasında ceza almış Esad Erbili’nin mezarına götürülmesini Meclis’te dile getirdi.

Halıcı, konuya ilişkin verdiği soru önergesine cevap veren Tekin, “Bu faaliyetleri Milli Eğitim Bakanlığı değil, Diyanet ve müftülük yaptı” ifadesini kullandı. Halıcı ise, “Tekin, işi Diyanet ve müftülüklere mi devretti? Anayasaya aykırı işler yaptığından derhal istifa etmelidir” ifadelerini kaydetti.

Siyaset Haberleri