Arda Güler Halil Umut Meler ile bir ilki yaşadı

A Milli Futbol Takımı ve Real Madrid'in önemli sol ayağı Arda Güler dün gece bir ilki yaşadı. Hem kariyerindeki ilk Şampiyonlar Ligi maçına çıktı hem de ilk maçını yöneten hakemin Halil Umut Meler olması gündemde geniş yankı buldu.

Türkiye A Milli Futbol Takımının ve Real Madrid'in yıldız oyuncusu Arda Güler dün gece Halil Umut Meler'le bir ilki yaşadı. Bugüne kadar 15 ayrı Alman temsilcisiyle karşı karşıya gelen Real Madrid, ilk defa Stuttgard'la karşılaşırken, Arda Güler'de ilk kez Real Madrid formasıyla bir Şampiyonlar Ligi arenasında boy gösterdi ve maçın hakeminin Halil Umut Meler oluşu da spor kamuoyunda geniş bir yer buldu.

MADRİD'TE İKİ TÜRK SAHADA

Dün gece UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Santiago Barnebeu'da Alman temsilcisi Stuttgard'ı ağırlayan mor beyazlılarda Arda Güler 75. dakikada oyuna girdi. Maçın hakemi Halil Umut Meler'di. Meler maçın ardından aldığı kararlar ve uygulama biçimleriyle tartışma konusu oldu. İki Türk'ün Şampiyonlar Ligi'nde sahada oluşu da spor kamuoyu tarafından yakından takip edildi.

Ev sahibi ekip 3 - 1'lik skorla sahadan galip ayrılırken Madrid ekibinin golleri 46. dakikada Kylian Mbappe, 83. dakikada Antonio Rüdiger ve 90+5'te Endrick Felipe'den geldi. Konuk ekibin tek golünü 68. dakikada Deniz Undav kaydetti.

MAÇIN İSTATİSTİKLERİ

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

Maçın başından beri kontrolü elinde bulunduran Real Madrid sahasında taraftarının da gücüyle baskı yapmakta zorlanmadı.

Önemli ayaklarıyla sonuca gitmeyi bilen mor beyazlılarda Arda Güler'in sahada olup olmayacağı da merak konusuydu.

Hafta başında İspanyol basınında bu maçta Arda Güler'in feda edileceği ve kadroda yer almayacağı yazdı.

Kadroda olan ama ilk 11'de olmayan Milli yıldız maçın ikinci yarısında oyuna girdi.

Kariyerinde ilk defa Şampiyonlar Ligi'nde forma şansı bulan Arda Güler'in yer aldığı bu maçta hakemin de Halil Umut Meler olması güzel bir tesadüf olarak değer gördü.

Oyuna girdikten sonra kontrollü bir oyun oynayan Arda Güler gerek İspanya gerek Türk basınında geniş yer bulmaya devam ediyor.

Spor Haberleri