Arda Güler'in askere gideceği tarih belli oldu

A Milli Futbol Takımı ve Real Madrid'in önemli sol ayağı Arda Güler'in geçenki gece oynanan maçta bir ilki yaşaması gündemdeki yerini korurken Güler'in askere gideceği tarih belli oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde milli yıldız Arda Güler'in formasını giydiği Real Madrid, Stuttgart'ı 3-1 yenmeyi başardı.

Halil Umut Meler'in hakemliğinde oynanan karşılaşmada, ilk yarıda verilen penaltı kararının VAR incelemesi sonucunda iptal edilmesi en çok konuşulan konu olmuştu.

Şampiyonlar Ligi yeni formatıyla başladı. Son şampiyon Real Madrid, evinde Alman ekibi Stuttgart'ı konuk etti.

İLK YARIDA GOL GELMEDİ

Mücadelenin ilk yarısında Real Madrid, üstün bir oyun sergilese de gol bulamadı. Stuttgart savunması etkiliydi ve zaman zaman tehlikeli ataklar gerçekleştirdi, ancak sonuç alamadı.

34. dakikada Meler, Real Madrid'e bir penaltı kararı verdi. Ancak, VAR incelemesinin ardından bu kararı geri çekti. Bu olay sosyal medyada geniş yankı buldu.

ARDA GÜLER 75. DAKİKADA OYUNA GİRDİ

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Santiago Barnebeu'da Alman temsilcisi Stuttgard'ı ağırlayan mor beyazlılarda Arda Güler 75. dakikada oyuna girdi. Maçın hakemi Halil Umut Meler'di. Meler maçın ardından aldığı kararlar ve uygulama biçimleriyle tartışma konusu oldu. İki Türk'ün Şampiyonlar Ligi'nde sahada oluşu da spor kamuoyu tarafından yakından takip edildi.

Ev sahibi ekip 3 - 1'lik skorla sahadan galip ayrılırken Madrid ekibinin golleri 46. dakikada Kylian Mbappe, 83. dakikada Antonio Rüdiger ve 90+5'te Endrick Felipe'den geldi. Konuk ekibin tek golünü 68. dakikada Deniz Undav kaydetti.

ARDA GÜLER ASKERE NE ZAMAN GİDECEK?

Tüm bu gelişmelerin ardından Arda Güler'in askere ne zaman gideceği merak konusu oldu.

2005 yılında doğan Arda Güler'in 2025 yılında askere gitmesi gerekiyor. Ancak profesyonel futbolcu olduğu için askerliğini 2040 yılına yani 35 yaşına kadar erteleyebiliyor.

Spor Haberleri