Atlet Lazar Dukic, Texas CrossFit yüzme yarışında hayatını kaybetti

ABD'nin Teksas Eyaleti'nde yüzme yarışlarında bir sporcunun yarış anında boğularak hayatını kaybetmesinin ardından yas tutulmadan organizasyona devam edilince tepkiler de peşi sıra gelmeye başladı.

ABD'nmin Teksas Eyaleti'nde CrossFit Oyunları'nda bir sporcu yüzme sırasında hayatını kaybetti.


Fort Worth acil durum servislerinden yetkililer, 28 yaşındaki Sırp Lazar Dukic'in perşembe sabahı Fort Worth kenti yakınlarındaki Marine Creek Gölü'nde yarışırken suyun altında kaybolduğunu ve tekrar yüzeye çıkamadığını söyledi.


Olayın ardından sağlık ekipleri 08:00 civarında çağrıldı ve yoğun arama çalışmaları sonrasından yaklaşık bir saat sonra bir ceset bulundu. BBC'nin ABD'deki iş ortağı CBS News, yerel yetkililere dayandırdığı haberinde, Dukic'in cesedinin aranmasına Fort Worth Polis Departmanından bir dalış ekibinin yanı sıra insansız hava araçlarının da katıldığını bildirdi.

YAS TUTULMADAN MAÇLARA DEVAM EDİLDİ


Maçlar cuma sabahı yeniden başladı.

Organizatör yetkililerince ve yaşanan talihsiz olaya dair bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "Lazar Dukic'in vefatıyla yıkıldık, kalplerimiz Lazar'ın arkadaşları ve sporcu arkadaşlarıyla birlikte." ifadelerine yer verildi.


Perşembe günkü diğer etkinlikler bu olay sonrasında askıya alındı ​​ancak organizatörler etkinliklerin Cuma günü yeniden başlamasına karar verdi. Bu karar pek çok kişinin olumsuz eleştirilerini dillendirmesini sağladı ancak Crossfit Games'in sosyal medya hesabı "X"ten yaptığı paylaşımda, "Kederin tek çaresi kederlenmektir ve kederlenmenin en iyi yolu birlikte olmaktır. Bu ruhla 2024 CrossFit Oyunları'na devam etmeye karar verdik." açıklaması tepkilere neden oldu.


Crossfit'in oyunları yeniden başlatma kararı sosyal medyada bazı gözlemcilerin öfkesine yol açtı.

Bir yorumcu "X" hesabından, "Oyunlardaki ana amaç para, bu yüzden sadece umursadığınız izlenimini veren bir hikaye yaratmanız gerekiyordu." diyerek ironik bir dille tepkisini dile getirdi.


Başka bir yorumcu ise oyunların yeniden başlatılmasının "çok duyarsızca" olduğunu yazdı.
"Üzücü bir gün, bu saygısız kararla daha da üzücü oldu," diye ekledi.

Spor Haberleri