Başarısı paylaşım rekorları kırdı: Aldığı ödüller gündem oldu!

Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, 10 metre havalı tabanca kategorisinde gümüş madalya kazandı. Dikeç’in sosyal medya üzerindeki rahat tavırları büyük ilgi gördü, olimpiyat madalyalarının Türkiye'deki ödül karşılıkları açıklandı.

Yusuf Dikeç, karşılaşma sırasında sergilediği rahat tavırlarıyla dikkat çekti ve sosyal medya platformu X'te 330 binden fazla paylaşım aldı. Eli cebinde gerçekleştirdiği atış, spor camiasında büyük yankı uyandırdı. Dikeç’e, kendinden emin tavrı ve herhangi bir ekipman kullanmamasından ötürü "Masrafsız amca" lakabı takıldı. Ayrıca, bazı sosyal medya kullanıcıları Dikeç'e hayvan sevgisine ithafen "Kedici amca" diye seslendi.

OLİMPİYAT MADALYA ÖDÜLLERİ

Olimpiyatlarda madalya kazanan sporculara çeşitli ödüller verilmektedir. Türkiye, madalya kazanan sporcularını cumhuriyet altını ile ödüllendiriyor. Yönetmeliğe göre, altın madalya kazanan sporculara bin cumhuriyet altını, gümüş madalya kazananlara 600 cumhuriyet altını ve bronz madalya kazananlara ise 300 cumhuriyet altını verilmektedir. Güncel kurlara göre bir cumhuriyet altınının değeri yaklaşık 17 bin 589 Türk Lirası’dır. Bu oranla hesaplandığında, olimpiyat madalyalarının TL cinsinden karşılığı şu şekildedir:

  • Altın madalya: 1000 cumhuriyet altını, yaklaşık 17 milyon 589 bin Türk Lirası
  • Gümüş madalya: 600 cumhuriyet altını, yaklaşık 10 milyon 553 bin 400 Türk Lirası
  • Bronz madalya: 300 cumhuriyet altını, yaklaşık 5 milyon 276 bin 700 Türk Lirası

Spor Haberleri