Bel Esnetme Hareketleri Nelerdir? Bel Kasları Nasıl Rahatlatılır?

Bel ağrıları, bel sorunları hemen hemen herkes için belli dönemlerde karşılaşılan bir durumdur. Bel kaslarının rahatlaması için bel esnetme hareketleri önemlidir. Peki, bel kasları nasıl rahatlatılır? Detaylar haberimizde...

BEL ESNETME HAREKETLERİ

Temel seviyedeki bel esnetme hareketlerinin çoğu zaman faydacı bir yanı olduğu için bel kaslarını rahatlatmaya yönelik bazı temel esneme hareketlerini maddeler halinde sıralamak yararlı olacaktır. Bel esnetme hareketleri önemlidir, böylelikle bel kasları rahatlatılmış olur. Peki, bel kasları nasıl rahatlatılır?

BEL KASLARI NASIL RAHATLATILIR?

1- Diz Göğüse Çekme (Knee-to-Chest Stretch): Bu hareketle alt sırt ve üst sırt kasları rahatlar, rahatlayan kasların da esnekliği artar. Yapılışı: Sırt üstü uzanılır ve dizler bükülür, bir diz göğse doğru çekilir, ellerle dizler kavranır, hafifçe bir baskı yapılır, 15 ila 30 saniye arasında sabit durulur.
2- Pelvik Tilt: Alt sırt kaslarını güçlendiren bu hareketin yapılışı: Sırt üstü uzanılır ve dizler bükülür, ayaklar yere düz bir şekilde konur. Karın kasları sıkılır, sırt yere doğru bastırılır, 5 saniye beklenir. 10 ila 15 kez tekrarlanır.
3- Kedi-Deve Hareketi (Cat-Cow Stretch): İyi bir omurga esnetici hareket olan Kedi-Deve hareketinin yapılışı: Eller ve dizler üzerinde durulur. Nefes alırken sırt aşağı doğru çukurlaştırılır, baş yukarı kaldırılır. Nefes verirken sırt yukarı doğru kamburlaştırarak baş aşağı doğru indirilir. 10 ila 15 kez tekrarlanabilir.
4- Bel Burkulması (Lower Back Rotational Stretch): Bel ve yan kasları esneten bu hareketin yapılışı ise şöyle: Sırt üstü uzanılır, dizler bükülür. Kollar yanlara doğru açılır. Dizler bir yana doğru yavaşça çevrilir ve bu pozisyonda 15-30 saniye durulur.
5. Çocuk Pozu (Child’s Pose): Bel kaslarının esnetilip rahatlaması için yapılan hareketin uygulanış biçimi de şöyle: Dizlerin üzerine çökülür ve ayaklar geriye doğru uzatılır. Gövde öne doğru eğilerek, kollar öne doğru uzatılır, alın yere konur. 30 ila 60 saniye bu biçimde kalınır.
6. Kobra Pozu (Cobra Stretch): Bel ve karın kaslarının esnetildiği bu hareketin yapılışı ise şöyle: Yüzüstü uzanılır, eller omuzların altına yerleştirilir, üst gövde yukarı doğru kaldırılır, bel esnetilmiş olur. 15 ila 30 saniye kalınır.

Spor Haberleri