Beşiktaş Alman ekibinin Fildişili golcüsünün peşinde

Siyah beyazlılar yeni sezon öncesinde Cenk Tosun ve Vincent Aboubakar’ın yerini dolduracak yıldız ismi bitirmek üzere. Fransa doğumlu Fildişili Sébastien Haller Beşiktaş’a yakın.

Yeni sezon öncesinde Hollandalı yeni teknik direktörünün liderliğinde sezona hız kesmeden hazırlanan kara kartallarda forvet hattının güçlenmesi için çalışmalar sürüyor. Siyah beyazlı ekip daha önce de talip olduğu Fransa doğumlu Fildişili golcü Haller’den Alman kulübünün bonservis talebinden ötürü vazgeçmişti.

Teknik ekibin isteği sonrasında bu transfer tekrar kulüp gündeminde eksen noktaya ulaştı. Daha önce Ciro Immobile’yi transfer eden Beşiktaş, şimdi de Haller’i kadrosuna katmak istiyor. Cenk Tosun ile yollarını ayıran Beşiktaş önümüzdeki günlerde Vincent Aboubakar’la da yollarını ayıracak. Bu durumda forvet hattı iyice zayıflayacak olan Beşiktaş’ta gündemde olan Haller kulüp heyetini heyecanlandırdı.

HALLER’İN KARİYERİ ve PERFORMANSI

Yönetim, Borissia Dortmund’ta oynayan Haller’i renklerine bağlamak istiyor. Haller 22 Haziran 1994 Fransa doğumlu. Etkili sağ ayağı ve bitiriciliğiyle bilenen Haller daha önce FCO Vigneux, CS Bretigny, AJ Auxerre takımlarının altyapısında yetişti, Utrecht’e kiralandı ve sonrasında 2017-2018 sezonunda 12 milyon euro bedelle Alman ekibi Frankfurt’a transfer oldu. Haller, Alman ekibinde 77 müsabakaya çıktı, 33 gol atıp 19 asist yaptı. Alman ekibindeki performansından sonra İngiliz ekibi West Ham United’a 50 milyon bedelle transfer oldu. Burada 48 maçta forma giyip 10 gol atıp 1 asist yaptı. Arından Hollanda’nın güçlü ekibi Ajax’a transfer olan golcü oyuncu burada 132 karşılaşmaya çıktı ve 73 gol kaydetti, 26 asist yaptı. Son olarak Alman ekibi Borissia Dortmund’un yolunu tutan Haller burada 19 maçta forma giydi ve 9 gol, 5 asistlik katkı sağladı.

Spor Haberleri