En İyi Sol Bek Oyuncular Kim? En İyi Türk Sol Bek Oyuncuları Hangi Takımda Oynuyor?

Futbolda her mevkiinin önemi büyük. Kaleden defansa, orta sahadan forvete… Sol Bek olarak bilinen mevkii de bunlardan biri. Buna göre en iyi sol bek oyuncuları kim? En İyi Türk Sol Bek Oyuncuları Hangi Takımda Oynuyor? sorularının yanıtı haberimizde...

EN İYİ SOL BEK OYUNCULARI KİM?

Pek çok futbolseverin ve otoritesinin en iyi sol bek oyuncuları kim? sorusuna vereceği yanıtta bir isim var ki tartışmasız herkesin ilk 10’unun da ya da ilk 5’inde ya da ilk 3’ünde… Pek çok kişiye göre de dünyanın en iyi sol bek futbolcusu tartışmasız o… Peki, kim bu herkes tarafından takdirle karşılanan futbolcu?

Yazının sürdüğü şu anlarda dahi herkes bu ismi direkt tahmin etmiş olacaktır hiç kuşkusuz. O isim Brezilya A Milli Takımı’nın, Real Madrid’in ve bir dönem Fenerbahçe’nin de formasını terleten, Sivasspor’da teknik direktörlük yapan Roberto Carlos. Aslında Roberto Carlos öyle bir futbolcuydu ki, onun için değil sol bek; kale haricinde hangi mevkii de görev alırsa alsın o mevkiinin enleri arasında olacağını düşünmek hiç de zor değil.

Futbol bilgisayar oyunlarını oynayanlarca dahi Roberto Carlos’un, kriz anlarında forvete çekildiğini, ihtiyaç duyulan her mevkii de Roberto Carlos’un kurtarıcı olarak kontrol edildiğini de oyun müptelaları çok iyi anımsayacaktır. Sol bek gibi sol kanatta da görev alan ve bu anlamda bu mevkiinin de enleri arasında olan Carlos gibi listeye tartışmasız olarak yerleştirilecek diğer sol bek futbolcuları da muhteşem performanslara imza atmış isimler hiç şüphesiz. AC Milan’ın efsanesi Paolo Maldini gerek stoperde gerekse sol bekte enler arasına giren bir diğer isim. Arsenal ve Chelsea’nin yıldızı Ashley Cole, Real Madrid’in efsanelerinden Marcelo, İnter Milan denince akla gelen isimlerden İtalyan Giacinto Facchetti, Bayern Münih’in ve Real Madrid’in unutulmaz isimlerinden Paul Breitner, Manchester United’tan Denis Irwin önemli isimlerden. Andrew Robertson, Jordi Alba, Ben Chilwell, Theo Hernandez, Ferland Mendy, Alphonso Davies, Joao Canselo da ayrıca altı çizilesi sol bekler olarak akıllarda yer alıyor.

Peki, eski efsanelerin haricindeki bu oyuncular hangi takımlarda forma giyiyor? En iyi sol bek oyuncuları hangi takımda oynuyor? Türk sol bek oyuncuları kimler? Hangi isimler Türk futboluna sol bek mevkiinde oynayarak damga vurdu ve/veya vurmaya devam ediyor?

TÜRK SOL BEK OYUNCULARI

En iyi sol bek oyuncuları kim? sorusunun yanıtı kadar, en iyi sol bek oyuncuları hangi takımda oynuyor? sorusunun yanıtı da merak konusu. Hatırı sayılır sol bek oyuncuları hangi takımlarda top koşturdu ya da koşturmaya devam ediyor? Bu soruların yanıtlarından önce Türk sol bek oyuncuları da yanıtı merak edilen bir soru. Buna göre Türk futboluna damga vurmuş, hâlihazırda Türk futboluna hizmet etmeye devam eden sol bek oyuncularından bahsedecek olursak şu oyuncuların isimlerini atlamak olmaz. Bu isimlerden bazıları şunlar:

Caner Erkin uzun yıllardır sol bek ve sol açığın istikrarlı isimlerinden biri. Ferdi Kadıoğlu şu an top koşturmaya devam eden bir diğer isim olarak göze çarpıyor. Rıdvan Yılmaz, Uğur Çiftçi de ön planda olan isimler arasında. Eski sol bek oyuncularından Rıza Çalımbay, Hakan Ünsal, Ergün Penbe, Erhan Önal gibi isimler hala pek çok futbolseverin hafızasında yer alamaya devam ediyor.

EN İYİ SOL BEK OYUNCULARI HANGİ TAKIMDA OYNUYOR?

En İyi sol bek oyuncuları kim? ve Türk sol bek oyuncuları denince hangi isimler akla geliyor? sorularının haricinde en iyi sol bek oyuncuları hangi takımda oynuyor? sorusu da merak konusu… Buna göre Jordi Alba Barcelona’nın yıldızları arasındayken, Roberto Carlos uzun yıllar Real Madrid’in vazgeçilmezi oldu. Ferland Mendy de Real Madridli bir isim olarak tanınıyor. Ben Chilwell defansif ve ofansif özellikleriyle Chelsea’nin gözde isimlerinden biri olarak kayıtlara geçmişken, Theo Hernandez AC Milan’ın yıldız ismi olarak değer görüyor. Bayern Münih’te kiralık olarak forma giyen Joao Cancelo aslen sağ bek olsa da sol bekte de muhteşem işlere imza atabiliyor.

Bayern Münih denince akla Alphonso Davies’in gerek çevikliği gerek hücuma katkısı da unutulmazlar arasında kalacağa benziyor. Liverpool’un dayanıklı ve hücuma da olumlu katkısı yadsınamaz sol beklerinden olan Andrew Robertson da başarılı bir isim olarak akıllarda yer alıyor. Türk sol beklerden Rıza Çalımbay Beşiktaş’ın efsane isimleri arasındayken, Hakan Ünsal ve Ergün Penbe Galatasaray ile özdeşleşen futbolculardan hiç şüphesiz. Erhan Önal 1970’ler ile 1980’lere damgasını vurmuş, Bayern Münih ve Galatasaray’da görev yapmış bir başka başarılı sol bek. Rıdvan Yılmaz Beşiktaş’tan Rangers’a transfer olan iyi bir sol bek. Ferdi Kadıoğlu Fenerbahçe formasını terletiyorken, Uğur Çiftçi Sivaspor’a top koşturuyor. Caner Erkin de Karagümrük’te futbol hayatına devam ediyor.

Spor Haberleri