Eski Fenerbahçeli futbolcu Can Arat, İsmail Kartal hakkında çarpıcı bir iddiada bulundu

Eski Fenerbahçeli stoper Can Arat, dönemin teknik direktörü İsmail Kartal'ın Hristiyan olduğunu bilmesine rağmen kendisini cuma namazına çağırdığını iddia etti.

Eski Fenerbahçeli futbolcu Can Arat konuk olduğu 24 Carat adlı bir YouTube kanalına çarpıcı açıklamalarda bulundu. Arat, eski teknik direktörü İsmail Kartal'ın kendisinin Hristiyan olduğunu bile bile cuma namazına çağırdığını, kendisinin de ortamı bozan biri olmadığı için bu teklifi kabul ederek namaza gittiğini ve dua ederek namazı kıldığını söyledi. Arat'ın yaptığı açıklama detaylarıyla şöyle:

"Zorla demeyelim de şöyle diyelim. Ben A takımdan paf takıma iniyorum o ara. Konya deplasmanındayız. Hiçbir zaman din, dil, ırk ayrımı yapmadım. Tabii ki gayrimüslim olduğum için o gün cuma namazına gitmedim ama İsmail Hoca (Kartal) benim orada olmadığımı görünce otelden aldırdı. Çağırdı "Cuma namazındayız sen de gel" dedi. Benim için sıkıntı yok. Ben direnmedim. 'Tamam geliyorum' dedim çünkü ben ortamı bozmak isteyen biri değilim. Namazımı kıldım, dua ettim."

Can Arat söz konusu açıklamalarına ek olarak aslında Müslüman da olabileceğini ama gördüğü bir Müslüman yüzünden bundan vaz geçtiğini söyledi. "Ben belki Müslüman da olabilirdim ama gördüğüm bir Müslüman yüzünden olmadım. O isim Cihat Arslan. Ben onu tanıdıktan sonra Müslüman olmak istemedim." dedi.

Spor Haberleri