Evde Nasıl Göbek Eritilir?

Gitmeyen karın bölgesi yağlarından kurtulmak sanılanın aksine o kadar zor değil. Evde nasıl göbek eritilir? Göbek eritme egzersizleri nelerdir? Sorularının yanıtını merak edenler için detaylar haberimizde…

EVDE NASIL GÖBEK ERİTİLİR?

Göbek eritmek için yoğun tempolu, ağırlıklı ve spor salonunda aletlerle yapılan antrenmanlara ihtiyacınız yok. Haftada yalnızca iki ya da üç kez yapacağınız egzersizlerle göbek eritip düz bir karna sahip olabilirsiniz. Düzenli biçimde devam edilen egzersizlerin kısa süre sonuç verdiğine şahit olacaksınız. Hem de spor salonlarına para vermeden.

GÖBEK ERİTME EGZERSİZLERİ NELERDİR?

Karın kası antrenmanları haftada en az üç gün yapılabilir. Her hareket üç set halinde tekrarlanabilir ve her set arasında yaklaşık 30 saniye dinlenmek önemlidir. Evde yapabilecek karın egzersizlerinden bazıları:

  • Plank (Sopa Duruşu): Karın antrenmanlarının en temel egzersizlerinden biridir. Omurga dik, yere paralel şekilde dirsekler ve ayak parmak uçları üzerinde durarak yapılır.
  • Bridge (Köprü): Avuç içleri yere dönük şekilde kalça sırtı hava kaldırarak yapılır. Karından yoğun güç alınır. Omuzlar yerden kalkmaz.
  • Crunches (Yarım Mekik): Yarım mekik için sırtüstü uzan, dizlerini bük ve kollarını başının arkasında veya göğsünde birleştir. Karın kaslarını kullanarak yavaşça kalkılıp inilmeli. Nefes alırken ağızdan üfleyerek verilmeli.
  • Seated Knee Up: Dik bir şekilde oturulur, dizler bükülür ve bacaklar yukarı kaldırılır. Bacaklar öne uzatılır ve tekrar karnına doğru çekilir. Eller yanlara koyularak destek alınır veya öne doğru uzatıp zorlaştırılır.
  • Mountain Climber (Dağcı): Plank pozisyonuna geçilir ve ardından sırayla her bir diz karna doğru çekilip, sonra geri uzatılır.
  • Russian Twist: Vücut kalça üzerinde durur ve kollar birleştirilir; sonra sağa ve sola doğru sırasıyla hareket edilir.

Spor Haberleri