Fenerbahçe Ferdi'nin transfer bedelini açıkladı! BBC yalanladı: "Daha az"

Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu'nun transfer bedelini duyurdu. Fakat BBC yalanladı.

Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu'nun 30 milyon Euro'ya transfer olduğunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

HURZELER'İN İLK SÖZLERİ

Çok heyecanlıyım çünkü mükemmel bir oyuncu ve harika bir karakter alıyoruz. Harika bir yeteneğe sahip, güçlü bir koşucu ve pas vermede çok iyi.

Ağırlıklı olarak bir bek oyuncusu ve sağ veya sol tarafta oynayabilir; orta sahanın merkezinde de oynayabiliyor. Öğrenmeye ve gelişmeye çok hevesli biri.

Bunu akılda tutarak, Premier Lig'e uyum sağlayacağından ve İngiliz futboluna hızla adapte olacağından eminim.

KAP'A BİLDİRİLDİ

Fenerbahçe Futbol AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) da yer alan açıklamada, şu ifadeler kullandı:

"Profesyonel Futbolcumuz Ferdi Erenay Kadıoğlu'nun İngiliz Kulübü The Brighton and Hove Albion FC'ye, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 30.000.000 euro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri The Brighton and Hove Albion FC tarafından ödenecektir."

Açıklamada, transfer bedeline ilaveten futbolcunun performansına bağlı olarak Brighton tarafından azami 5 milyon euro bonus bedeli ödeneceği, futbolcunun ilerleyen dönemde başka bir kulübe transferi durumunda ise Brighton'ın elde edeceği transfer bedelinden yüzde 10'luk payı Fenerbahçe'ye ödeyeceği de ifade edildi.

4 YILLIK YENİ BİR SÖZLEŞMEYE İMZA ATTI

İngiliz medya kuruluşu BBC ise Brighton'ın sarı-lacivertlilere 29.64 milyon Euro ödeme yapacağını duyurdu. Bu iki açıklama arasındaki 360 bin Euro'luk fark dikkat çekiyor.

24 yaşındaki futbolcu Fabian Hurzeler, kulübüyle 4 yıllık yeni bir sözleşmeye imza attı. Genç teknik direktör Ferdi, Hurzeler hakkında şunları dile getirdi.

Spor Haberleri