Ferdi Kadıoğlu'nu transfer etmek isteyen Brighton'dan 40 milyon sterlinlik flaş hamle

Brighton'ın transfer gündeminde 40 milyon sterlinlik flaş transfer spor kamuoyunda heyecan yarattı. Ferdi Kadıoğlu'yla ilgilendiği bilinen İngiliz ekibindeki yeni transfer Georgino Rutter oldu.

Brighton, 40 milyon sterlinlik transferle kulüp tarihinin rekorunu kırarak Georginio Rutter'ı resmen kadrosuna kattı. Türk basınında Ferdi Kadıoğlu'nun Brighton'a transfer olacağına dair iddialar yaygın bir şekilde yer bulurken, İngiliz basını bu konuda sessiz kaldı.

Premier Lig ekibi Brighton, Leeds United'dan 22 yaşındaki Fransız oyuncu Rutter'ı transfer ederek kulüp tarihindeki en pahalı anlaşmayı gerçekleştirdi. Transferin mali detayları resmî olarak açıklanmasa da, İngiliz medyası Rutter için ödenen bedelin 40 milyon sterlin olduğunu belirtti.

Brighton'ın teknik direktörü Fabian Hurzeler, Rutter'a övgüler yağdırdı. Hurzeler, "Georginio, taraftarları heyecanlandırma kapasitesine sahip bir oyuncu. Geçen sezon Leeds formasıyla neler yapabileceğini gösterdi ancak onu Almanya'da Hoffenheim'da oynadığı dönemden beri tanıyorum," dedi.

Leeds United kulübü de transferle ilgili bir açıklama yaparak, "Georginio'yu Elland Road'da tutmak için her türlü çabayı gösterdik ancak, çıkış maddesi etkinleştirilmesine rağmen ayrılma kararında kararlıydı ve biz de bu kararına saygı duyuyoruz," ifadelerini kullandı.

Spor Haberleri