Fransa-Arjantin çeyrek final maçında tatsız kareler

Fransa'nın çeyrek finalde Arjantin'i elemesiyle çirkin görüntüler ortaya çıktı.

Fransa, çeyrek finalde Arjantin'i 1-0 yenerek, son düdükte çirkin görüntülere sahne olan olimpiyat erkekler futbol yarı finalinde Mısır ile eşleşti.

Maçın sonlarına doğru iki takımın oyuncuları ve teknik direktörleri sahada karşı karşıya gelirken, ev sahibi takım son dört sıraya yükseldi.

Crystal Palace'ın forveti Jean-Philippe Mateta, maçın 5. dakikasında Michael Olise'nin yakın direkten kullandığı köşe vuruşunda kafa vuruşuyla Fransa'ya galibiyeti getirdi.

Arjantin'in en iyi fırsatı ilk yarı bitmeden Giuliano Simeone'nin yakın mesafeden kafa vuruşuyla geldi. Fransa'nın geç gelen golü, video hakem (VAR) sistemiyle iptal edildi.

IRKÇI SÖYLEMLER

İki takım arasında son dönemde yaşanan husumet, Arjantinli futbolcuların 14 Temmuz'da Copa America'yı kazandıktan sonra Fransa'nın siyahi futbolcuları hakkında aşağılayıcı bir şarkı söyledikleri görüntülere yansımıştı. Nouveau Stade de Bordeaux'da oynanan karşılaşma öncesi Fransız taraftarlar, Arjantin milli marşını yuhalarken, maçın son düdüğüyle birlikte çıkan arbede, rekabeti ve gerginliği gözler önüne serdi.

YARI FİNALDEKİ RAKİBİ MISIR

Erkekler futbolunda son olimpiyat altın madalyasını 1984 yılında kazanan Fransa, pazartesi günü (TSİ 20:00) oynanacak yarı finalde Mısır'la karşılaşacak. Mısır, 1-1'lik beraberliğin ardından Paraguay'ı penaltılarla 5-4 yendi.

2022 Dünya Kupası'nda Fransa'yı penaltılarla mağlup eden Arjantin, 1936'daki İtalya'dan bu yana hem dünya hem de olimpiyat şampiyonu olan ilk ülke olmayı umuyordu.

YARI FİNAL MAÇ TAKVİMİ

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 5 Ağustos Pazartesi günü oynanacak yarı final eşleşmeleri şöyle:

19.00 Fas-İspanya (Marsilya)

21.00 Fransa-Mısır (Lyon)

Spor Haberleri