Fransa ile İspanya arasındaki Olimpiyat Oyunları Erkekler Futbol Final Maçı sonunda gülen taraf taraf İspanya oldu

İspanya, erkekler futbolunda heyecan dolu altın madalya maçında uzatmalarda ev sahibi Fransa'yı 5-3 yendi.

İspanya, ev sahibi Fransa'yı uzatmalarda 5-3 yenerek 1992'den bu yana ilk kez erkekler futbolda olimpiyat şampiyonu oldu.

Erkekler altın madalya mücadelesine Fransa'dan beklentiler yüksekti ancak ilk yarı Thierry Henry'nin takımı için acımasızdı.

Fransız devi Paris Saint-Germain'in evi olan Parc des Princes Stadyumu'nda oynanan müsabakada oyuncu olarak kazanmaya alışık ama teknik direktör olarak pek de alışık olmayan Fransız efsane Henry zorlu anlar yaşadı.

İLK YARI

Arnau Tenas'ın kaleci hatasının ardından Enzo Millot, Fransa adına ilk golü atarken, İspanya, Álex Baena ve Fermín López'in iki golüyle 10 dakikada üç gol bularak ilk yarıyı 3-1 önde tamamladı ve Parc des Princes'i şaşkına çevirdi.

2. YARI

İkinci yarıda Fransa coşkulu taraftarlarının desteğiyle Maghnes Akliouche'nin topu ağlara göndermesi ve Jean-Philippe Mateta'nın son dakika penaltısından bulduğu golle skoru 3-3'e getirdi.

UZATMALAR

Fransa, Sergio Camello'nun iki muhteşem vuruşuyla uzatmalar sonunda pes etti ve skor 5-3'e taşındı, İspanya'ya altın madalyayı kazandı.

İspanya adına 1992 Barselona Oyunları'ndan bu yana ilk şampiyonluk gelmiş oldu.

HENRY'NİN MAÇ SONRASI AÇIKLAMALARI

Henry, maçın ardından yaptığı açıklamada, "İlk yarıda kaybolduğumuz birkaç dakika vardı ve bunun bedelini ağır ödedik. Sonra toparlanıp oyuna geri dönebildik. Bu takımı kurmak kolay olmadı ama yaptığımız işten gurur duyuyorum." dedi.

SANTI DENIA'NIN MAÇ SONRASI AÇIKLAMALARI

İspanya Teknik Direktörü Santi Denia, finalin kolay olmayacağını ve takımının galibiyete ulaşmasından dolayı gurur duyduğunu söyledi.

"Bu maçlar her zaman zordur. Fransa geri çekilip çok iyi savunma yapabiliyor ancak onları kırmayı başardık, çok mutluyum çünkü oyuncularımız burada olmak için çok şey feda ettiler ve altın madalyayı kazanmayı hak ediyorlar." dedi.

Spor Haberleri