Futbola ceza molası

Yeni sezonun henüz başında olan Trendyol Süper Lig'de cezalar dudak uçuklattı

Geçtiğimiz hafta oynanan Göztepe-Fenerbahçe maçında yaşanan olayların ardından, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından alınan cezalar kamuoyuna duyuruldu. Tartışmalı geçen müsabakada, saha içi ve dışındaki gerginlikler nedeniyle çeşitli disiplin cezaları verildi.

ALİ KOÇ VE FATİH ÖZKAN'A CEZA YAĞDI

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, akredite edilmediği bir alanda bulunarak maçın durmasına neden olduğu gerekçesiyle 504 bin TL para cezasına çarptırıldı. Göztepe görevlisi Fatih Özkan ise, Koç'a yönelik saldırısı ve akreditasyon kurallarına aykırı davranışı sebebiyle 90 gün hak mahrumiyeti cezası aldı.

KULÜPLERE AĞIR YAPTIRIMLAR

Göztepe'ye, taraftarlarının ve kulüp mensuplarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 2 maç saha kapama cezası verildi. Ayrıca, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle tribünlerde yer alan bazı taraftarların kartları bloke edilerek bir sonraki maça girişleri engellendi. Kulüp ayrıca, merdiven boşluklarının dolu olması sebebiyle 90 bin TL para cezasına mahkûm edildi.

Fenerbahçe ise taraftarlarının neden olduğu saha olayları ve çirkin tezahüratlar nedeniyle toplamda 336 bin TL para cezası aldı. Taraftarlarının biletleri de bir sonraki deplasman maçında geçersiz sayılacak.

DİĞER CEZALAR

Konyaspor-Galatasaray ve Kayserispor-Sivasspor maçlarında da benzer ihlaller nedeniyle para cezaları ve taraftar kısıtlamaları uygulandı. Konyaspor, taraftarlarının neden olduğu olaylar ve talimatlara aykırılıklar nedeniyle toplamda 258 bin TL ceza alırken, Galatasaray'a da merdiven boşluklarının dolu olması nedeniyle 90 bin TL para cezası verildi.

Kayserispor ve Sivasspor'a ise taraftar olayları ve kötü tezahüratlar nedeniyle sırasıyla 252 bin TL ve 168 bin TL para cezası uygulandı.

DİĞER ÖNEMLİ KARARLAR

Beşiktaş-Antalyaspor maçında rakibine sert müdahalede bulunan Antalyasporlu Güray Vural, 3 maçtan men cezası alırken, Gaziantep FK ve RAMS Başakşehir FK da çirkin tezahürat nedeniyle çeşitli yaptırımlarla karşı karşıya kaldı.

PFDK tarafından verilen bu kararlar, futbol sahalarındaki disiplinin korunması adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Spor Haberleri