Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakipleri belli oldu

Şampiyonlar Ligi hayaline veda eden Galatasaray, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam ediyor. Sarı-kırmızılı ekip, Peki, Galatasaray'ın Avrupa arenasındaki muhtemel rakipleri kimler?

İsviçre modeli olarak bilinen yeni formatın uygulanacağı turnuvada mücadele edecek sarı kırmızılılar, evinde oynadığı rövanş maçında Young Boys'a 1-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda etti ancak Avrupa macerası sona ermedi; Aslan, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. Bu sezon, UEFA Avrupa Ligi'nde de Şampiyonlar Ligi'ndeki gibi yeni bir format uygulanacak. İsviçre modeli olarak adlandırılan bu sistemde, Galatasaray 4'ü iç sahada, 4'ü deplasmanda olmak üzere toplam 8 maç yapacak.

KURA SİSTEMİ İŞLEYİŞİ

UEFA Avrupa Ligi'nde yer alacak 36 takım, kura çekiminde dört torbaya ayrılacak. Her torbada 9 takım yer alacak ve takımlar, her torbadan 2'şer rakip çekecek. Bu da Galatasaray'ın kendi torbası da dahil olmak üzere, dört farklı torbadan toplam 8 rakip belirleyeceği anlamına geliyor.

UEFA Avrupa Ligi kuraları, 30 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilecek. Galatasaray, lig aşamasındaki ilk maçını 25-26 Eylül tarihlerinde oynayacak, son maç ise 30 Ocak 2025'te yapılacak.

YENİ FORMAT NASIL?

Yeni formatta, grup aşamasını ilk 8 sırada tamamlayan takımlar doğrudan son 16 turuna yükselecek. Ligi 9 ila 24. sırada tamamlayan ekipler ise play-off maçları oynayarak son 16'ya kalmak için mücadele edecek.

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki kesinleşen muhtemel rakipleri ise şu şekilde: Roma, Manchester United, Porto, Rangers, Eintracht Frankfurt, Tottenham, Lazio, Real Sociedad, AZ Alkmaar, Olympiakos, Lyon, Union SG, Dinamo Kiev, Malmö, Athletic Bilbao, Hoffenheim, Nice ve Twente. Kalan 16 takım ise UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi play-off maçlarının ardından netleşecek.

Galatasaray'ı zorlu bir Avrupa serüveni bekliyor; Sarı-Kırmızılılar, Avrupa'nın önemli kulüpleriyle karşı karşıya gelecek.

Spor Haberleri