Kadın ve erkek her 5 futbolcudan biri kullanmaktan vazgeçemiyor

Yapılan bir ankete göre, katılan her beş profesyonel futbolcudan biri snus ya da nikotin torbaları kullandığını belirtti.

BBC’nin haberine göre; Profesyonel Futbolcular Derneği'nin (PFA) Loughborough Üniversitesi'ne yaptırdığı ankete katılan her beş futbolcudan ikisi, nikotin torbalarını en az bir kez denediklerini ifade etti.

Kullanıcıların yaklaşık yarısı da snus'ı önümüzdeki 12 ay içinde bırakmayı istediklerini belirtti.

Çalışmada, gerçek kullanım oranlarının daha yüksek olduğu futbolcuların isim verilmeden yapılan bir ankette bile snus kullanımını ifşa etmek istemeyebilecekleri de belirtildi.

Premier Lig ve İngiltere Futbol Ligi'nde (EFL) oynayan 628 erkek futbolcu ile Kadınlar Süper Ligi'nden 51 oyuncu ankete katıldı.

Erkek katılımcıların %18'i şu anda snus kullandıklarını belirtirken, %42'si hayatlarında en az bir kez deneme yaptıklarını söyledi. Kadın katılımcılar arasında ise bu oranlar sırasıyla %22 ve %39 olarak kaydedildi.

SNUS NEDİR, NASIL ETKİ EDİYOR?

Snus, poşet çaya benzer bir saşenin içindeki bir tütün ürünü olarak biliniyor. Dudağın altına konuluyor ve nikotin bu şekilde kana karışıyor.

Snus'ın İngiltere'de satışı yasak, ancak kullanımı yasa dışı değil. Tütünsüz nikotin torbaları ise yasal.

Çoğu oyuncu, tütün ürünü olan snus'tan çok nikotin torbaları kullanıyor. Ancak sıklıkla nikotin torbalarına da 'snus' deniliyor.

Spor Haberleri