Kadınlar 66 kiloda Cezayirli Khelif boksta altın madalya kazandı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 66 kiloda final müsabakasına çıkan Cezayirli Khelif aldığı altın madalya sonrasında "Cinsiyete yönelik saldırılar altını daha tatlı hale getiriyor" dedi.

Imane Khelif, Dünya Şampiyonası'ndan diskalifiye edildikten bir yıl sonra kadınlar boksta Olimpiyat altın madalyası kazanmasının ardından, cinsiyet uygunluğuna yönelik "saldırıların" kendisine "özel bir tat" verdiğini söyledi.

Cezayirli sporcunun cinsiyet belirleme testlerinde başarısız olduğu ve men cezası aldığı bildirildi ancak Paris'te yarışmasına izin verilmesinin ardından beş rauntta Çinli dünya şampiyonu Yang Liu'yu oy birliğiyle yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

"Bu yarışmaya katılmak için tam yeterliliğe sahibim, ben de diğer kadınlar gibi bir kadınım.

"Ben bir kadın olarak doğdum. Bir kadın olarak yaşadım. Bir kadın olarak yarıştım - buna hiç şüphe yok."

Khelif, "zorbalığa" maruz kaldığını ve Uluslararası Boks Birliği'nin (IBA) "kendisinden nefret ettiğini ve bunun nedenini gerçekten bilmediğini" söyledi.

FİNAL SONRASI YAŞANANLAR

Mücadeleye hakim olan Khelif, son gongda gösterişli bir performans sergiledi, zaferin kendisinin olduğunu bilerek dans etti ve ardından Yang ile sıcak bir şekilde kucaklaştı.

Sonuç kesinleştiğinde Yang, Khelif'in kolunu havaya kaldırdı.

BİR DİĞER TARTIŞMALI İSİM YU-TING DE BUGÜN (CUMARTESİ) FİNALDE RİNGE ÇIKIYOR

Aynı karar uyarınca geçen yıl da men edilen Lin Yu-ting, cumartesi günü (bugün) tüy sıklet finalinde Polonyalı Julia Szeremeta ile karşılaşacak.

Spor Haberleri