Kerem Aktürkoğlu, Benfica'ya transfer oldu: Galatasaray bonservisini açıkladı!

Kerem Aktürkoğlu resmen Benfica'da! Galatasaray'ın kasasına girecek para belli oldu.

Milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, Portekiz'in köklü kulüplerinden Benfica'ya transfer oldu. Kulüp tarafından yapılan duyuruya göre, 25 yaşındaki oyuncu gece saatlerinde Lizbon'a ulaştı ve ardından 5 yıllık bir sözleşmeye imza attı. Bu anlaşmayla birlikte Kerem Aktürkoğlu, 2029 yılına kadar Benfica forması giyecek.

BONSERVİSİ BELLİ OLDU

Benfica, bu transfer için Galatasaray'a 12 milyon Euro ödeme yapacak. Ayrıca Galatasaray, oyuncunun gelecekteki transferinden yüzde 10 pay alacak.

Galatasaray'ın 2020 yılında 24Erzincanspor'dan transfer ettiği Kerem Aktürkoğlu, sarı-kırmızılı formayla 179 maçta sahaya çıktı. Bu süreçte 46 gol atan Aktürkoğlu, ayrıca 42 asistle de takımına önemli katkılarda bulundu.

Galatasaray'dan yapılan açıklama şöyle:

Profesyonel futbolcumuz Muhammed Kerem Aktürkoğlu’nun transferi konusunda Sport Lisboa E Benfica-Futebol SAD ile anlaşmaya varılmıştır.

Yapılan anlaşmaya göre Sport Lisboa E Benfica-Futebol SAD, şirketimize net 12.000.000 euro tutarında transfer bedeli ödeyecektir.

Ayrıca futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; Sport Lisboa E Benfica-Futebol SAD elde edeceği transfer bedelinin kârının %10'unu sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödeyecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Spor Haberleri