Messi'nin Rekor Kırdığı Maçta Arjantin Finale Yükseldi

Arjantin, Copa Amerika yarı finalinde Kanada'yı 2-0 mağlup ederek finale çıktı. Karşılaşmada süper yıldız Messi bir kez daha tarih yazdı.

Son Dünya Kupası şampiyonu Arjantin, Amerika'nın New Jersey eyaletinde bulunan Metlife Stadı'nda Kanada ile Copa America'nın yarı finalinde karşılaştı.

Karşılaşmadan 2-0 galip ayrılan Arjantin, turnuvanın ilk finalisti oldu. Arjantin'in gollerini 22'inci dakikada Julian Alvarez ve 51'inci dakikada Lionel Messi kaydetti.

REKORLARA DOYMUYOR

Arjanti'nin yıldızı Lionel Messi, karşılaşmanın 51. dakikada attığı golle 109 gole ulaştı ve Ali Daei ile arasındaki eşitliği bozarak uluslararası erkek golcüler listesinde ikinci sıraya yükseldi. Listede Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo 130 gol ile zirvede yer alıyor.

Uluslararası erkek golcüler listesinde ikinci sıraya yükselen Lionel Messi, aynı zamanda tarihte milli takımla 7 final oynayan ilk futbolcu olacak.

Copa Amerika'yı 15 kez müzesine götüren Arjantin, turnuvada 16. kez zafere ulaşmak için 15 Temmuz Perşembe TSİ 03.00'da Uruguay ile Kolombiya karşılaşmasının galibiyle oynayacak.

Spor Haberleri