Milli boksör Hatice Akbaş Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda adını finale yazdırdı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Kadınlar 54 Kilo Boks müsabakasında Hatice Akbaş yarı finalde Koreli rakibini 3-0 yenerek altın madalyanın yolunu açtı, finale çıktı.

1. RAUNT

Kontrollü başlayan ilk raundu 3-2'lık skorla kazanan Hatice Akbaş final maçına iyi başladı.

2. RAUNT

İyi bir sağ kroşeyle 2. raunda başlayan Hatice, devamında sağ ve sol kroşeleriyle rakibini sarsmayı başardı. 1. dakikanın ardından sağ ve sol kroşesini tekrar eden milli boksör rakibinin direğini geçiştirmeyi başardı. Bu bölümlerde harika ayak değişimleri ile kontrolü elinde bulunduran Hatice Akbaş Koreli rakibine kroşelerle boyun eğdirmeye çalıştı. Son dakikanın içinde sağ direklerle gelen rakip, Hatice'nin sağ kroşesine dur diyemedi. Kontra almadan atılan yumrukları arasında bir sol kroşe alan Hatice Akbaş, son 10 saniyede etkili olmaya çalışsa da süre sonunda bu raundu 4-1'le kazanmayı bildi.

3. RAUNT

Sağ ve sol kroşelerle ve kenardan aldığı direktiflerle son raunda da iyi başlayan Hatice Akbaş, puan arayışında olan Koreli rakibini yormayı başardı. Son 30 saniyeye kadar ortada geçen raundun sonunda dikkatli mücadelesiyle Hatice rakibini mağlup ederek finale adını yazdırdı.

"HEDEFİM ALTIN MADALYA"

Maçın ardından verdiği demeçte Hatice Akbaş, hedefinin altın madalya olduğunu, çok mutlu ve gururlu olduğunu söyledi. Hatice Akbaş 8 Ağustos'ta finale çıkacağını ve altın madalyayı almayı umduğunu sözlerine ekledi. "Yaşadığım ilçe Akçadağ'dan beni izleyen herkese de çok teşekkür ederim" diyen Akbaş, kulübü Fenerbahçe'ye ve Ali Koç'a da ayrıca teşekkür etti.

Şimdi merak edilen, madalyanın renginin gümüş mü sarı mı olacağı...

Spor Haberleri