Milli güreşçi, bronz madalyayla kariyerine son noktayı koydu!

Taha Akgül, Paris 2024'te kazandığı bronz madalyanın ardından güreş kariyerini sonlandırdığını açıkladı. Efsane sporcu, 20 yıl süren kariyerinde 1 olimpiyat altını, 2 bronz madalya, 3 dünya ve 11 Avrupa şampiyonluğu elde etti.

Türkiye'nin güreş arenasındaki efsane isimlerinden Taha Akgül, muazzam spor kariyerine veda ettiğini duyurdu. Son olarak Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya kazanarak bir kez daha ülkemizi gururlandıran Akgül, bu kararı sosyal medya üzerinden paylaştığı duygusal bir açıklama ile açıkladı.

İZ BIRAKAN BİR BAŞARIYA İMZA

Akgül, Sivas'taki evinin ortasında güreşerek başladığı spor hayatını, Paris Olimpiyatları'ndaki bronz madalya ile noktalandırdı. Kariyerinde 1 olimpiyat şampiyonluğu, 2 olimpiyat üçüncülüğü, 3 dünya şampiyonluğu ve 11 Avrupa şampiyonluğu bulunan milli güreşçi, spor dünyasında iz bırakan bir başarıya imza attı.

'ŞİMDİ SANCAĞI DEVRETME VAKTİ'

Akgül, açıklamasında; "Hayatta her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi, dün itibarıyla spor kariyerimin de sonuna geldim. Çok duygusal günler geçiriyorum. Güreş hayatım, Paris Olimpiyat oyunlarında son buldu. Allah bana kazanamadığım hiçbir şampiyona ve turnuva bırakmadı. Şimdi sancağı bir başka Türk gencine devretme zamanı" ifadelerini kullandı.

'ÜLKE İÇİN HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİM'

Zirvede bırakmayı tercih eden Akgül, yaşadığı sakatlıklar ve kampta geçen uzun yılların ardından bu kararı aldığını belirtti. Eşine, ailesine ve tüm destekçilerine teşekkür eden Akgül, "Bundan sonraki süreçte, ülkem için hizmet etmeye devam edeceğim." dedi. Bu veda, Türk spor dünyası için unutulmaz bir anı olarak tarihe geçti.

Spor Haberleri