Paris Olimpiyat Oyunları görkemli açılış töreniyle başladı

Fransa'nın ev sahipliğini yaptığı Paris Olimpiyat Oyunları dün gerçekleşen açılış töreniyle başladı. Törende çok konuşulan detaylar dikkat çekti.

Paris Sen Nehri'nde başlayan törende sağanak yağış etkili olurken görkemli bir açılışa tanıklık edildi. Fransa'nın kültürel tarihinin damgasını vurduğu törende unutulmaz anlar yaşandı.


Dün akşam Türkiye saatleriyle 20.30'da Sen Nehri boyunca sporcu kafilelerinin geçişiyle başlayan tören öncesinde Fransa’nın bayrağındaki renkleri sembolize eden mavi, beyaz ve kırmızı dumanlar gökyüzüne gönderildi. Dünya'nın en ünlü şarkıcısı Lady Gaga'nın yanı sıra Celina Dion, Gojira gibi başarılı müzisyenler sahne aldı.

GOJIRA METAL GRUBUNUN GİYOTİN GÖNDERMESİ

Fransa'nın en başarılı metal gruplarından olan Gojira açılış töreni için sergilediği performansla gündeme geldi. Fransız Devrim'inin unutulmaz sembolü giyotine gönderme dikkat çekerken performans izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.


Sağanak yağışın etkili olduğu töreni 300 bin kişinin izlediği öğrenildi. Covid- 19 salgını nedeniyle 2020'de ertelenen olimpiyat 2021'de Tokyo'da seyircisiz gerçekleşmişti. Dört yılın ardından olimpiyat büyük heyecan yaratırken Fransa'nın ev sahipliği ve kültürel tarihine göndermeleri dikkat çekti.

AÇILIŞ TÖRENİ İLK KEZ STAT DIŞINDA

Fransa'nın başkentinde gerçekleşen açılış törenine 100 yıl sonra üçüncü kez Paris ev sahipliği yaparken olimpiyat tarihinde ilk kez stat dışında kent merkezinde bir açılışın gerçekleştiği öğrenildi.

Spor Haberleri