Süper Kupa mücadelesinde fark yaratan ve gülen taraf Beşiktaş oldu

Geçtiğimiz sezonun lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası'nın sahibi Beşiktaş Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Süper Kupa için kozlarını paylaştı. Kupanın sahibi 5-0'lık skorla Beşiktaş oldu.

2024-2025 Trendyol Süper Ligi’nin başlamasına sayılı günler kala sezon öncesi ilk resmi derbi maçında Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Geçen yılın Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası’nın sahibi Beşiktaş arasında oynanan Süper Kupa mücadelesinde ilk yarının Galatasaray adına durağan, Beşiktaş adına “daha” etkili olduğu görüldü.

SÜPER KUPA TARİHİNİN EN ERKEN GOLÜ – 0-1

Maçın henüz 21. saniyesinde Beşiktaş’ın yeni transferi Ciro Immobile’nin golüyle siyah beyazlılar 0-1 öne geçti.

Beşiktaş formasıyla çıktığı ilk resmi maçta golle buluşan İtalyan yıldız Süper Kupa tarihinin en erken golünü atan isim olarak da kayıtlara geçti. Bundan sonra her iki takımın kontrollü futbolu maçta seyir zevki yüksek pozisyonlardan mahrum bıraksa da Beşiktaş’ın Galatasaray’a oranla daha hazır ve ritimli olduğu görüldü. İlk yarıda Galatasaray sadece bir kere etkili pozisyon şansı yakalarken Beşiktaş daha etkili oyunuyla dikkat çeken taraf oldu.

Orta alanda sıkıntılar yaşayan Galatasaray, top kayıplarıyla ön plana çıktı. Organize geliştirdikleri pozisyon sayısı azdı. Buna karşın Beşiktaş adaptasyon sorunu yaşasa da ön alandaki baskılarda olumlu sonuçlar aldı. Rafa Silva ve Immobile’in etkili oyunları dikkat çekti.

Galatasaray’ın bulduğu iki golü de ofsayttan iptal edildi. van Bronckorst Beşiktaşlı futbolculara savunma alternatifi olarak çizgi taktiğini uygulayarak kenardan sürekli müdahale etti ve neticesinde savunma arkası koşularını yapamayan Galatasaraylı futbolcuları ofsayta düşürmeyi başardı.

2. YARI

Aynı 11’le 2. Yarıya başlayan Beşiktaş'a karşı Galatasaray Batsuhayi ve Barış Alper Yılmaz'ı oyuna soktu ama her iki futbolcu da etkisiz görüntüsüyle dikkat çekemedi.

İkinci yarının başında korner vuruşundan sonra Galatasaray Beşiktaş kalesinde etkili oldu ama sonuç alamadı. Daha sonra Beşiktaş yine organize ataklarıyla dikkat çekti ve Galatasaray bu ataklar karşısında hiçbir varlık gösteremedi. Beşiktaş’ın bu atakları sonuç getirdi ve 53. dakikada Svensson’la farkı ikiye çıkardı.

Maçın 67. dakikasında Beşiktaş ilk oyuncu değişikliğini sarı kartı bulunan Semih Kılıçsoy’u çıkarıp Onana’yı alarak yaptı. Galatasaray kendinden beklenen oyunu oynamaya başlasa da Beşiktaş bu duruma anında müdahale ederek Galatasaray'ın oyun düzenini çok net bir biçimde bozmayı başardı.

Maçın 74. dakikasında sarı kırmızılılar bir değişiklik yaptı. Torreira'nın yerine Zaha'yı oyuna dahil eden Okan Buruk beklediği değişimi yine göremedi.

Dakikalar 78’i gösterdiğinde Gedson Fernandes ceza alanına girer girmez Abdülkerim’i adeta terse yatırarak çok şık bir hareketle oyundan düşürdü ve Abdülkerim’in faulü ile yere düştü. Hakem beyaz noktayı gösterdi. Penaltıyı kullanan Ciro Immobile topu ağlarla buluşturdu. İtalya’da 4 kez gol kralı olan yıldız oyuncu derbide kendisinin 2, takımının 3. golünü de kaydetmiş oldu.

Maçın 80. dakikasından sonra da sahanın hakimi olan Beşiktaş sezon henüz başlamamasına rağmen çok etkili bir futbol oynadı. Daha sonra Immobile yerini Mustafa'ya, Rashisa da Onur Bulut'a bıraktı. 89. dakikada Nelsson kırmızı kart görerek sarı kırmızılıları 10 kişi, Gedson da yerini Salih Uçan'a bıraktı.

Dakikalar 90'ını gösterdiğinde de kara kartallar muazzam bir atakla Galatasaray'ın savunmasını altüst etti ve şahane bir gole yeni transferi Rafa Silva'yla kavuştu. Skor 0-4.

91. dakikada ise oyuna az önce giren genç Mustafa Rafa Silva'nın asistiyle skoru 0-5'e çıkardı.

Maçın başından sonuna dek rakibinden çok üstün oynayan Beşiktaş maçtan 0-5 galip ayrılarak 18. Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Spor Haberleri