"Takımların 10 oyuncudan oluşması daha iyi bir seçenek olabilir"

Michel Platini'nin futbolda devrim niteliğinde önerisi gündem oldu. Futbolun 10 kişiyle oynanması önerisiyle Platini, futbolda yeni bir tartışmanın kapısını aralamış oldu

Eski UEFA başkanı ve futbol efsanesi Michel Platini, son röportajında futbolun evrim geçirmesi gerektiğini dile getirdi. Kendi kuşağının artık futbolu izlemekte zorlandığını belirten Platini, ilginç bir öneride bulundu.

"OYUNCU SAYISINI AZALTMAK MANTIKLI OLABİLİR"

RMC Sport'a konuşan Platini, futbolun dinamiklerinin değiştiğini ifade ederek, "Belki de takımların 10 oyuncudan oluşması daha iyi bir seçenek olabilir. 1900'lerde futbol 11'e 11 oynanıyordu ama o dönemde futbolcular daha az ve yavaş hareket ediyorlardı. Bu nedenle oyuncu sayısının düşürülmesi faydalı olabilir," dedi.

"KENDİ KUŞAĞIM FUTBOLA UZAK"

Platini, açıklamasına devam ederek, "Benim kuşağım futbolu pek izlemiyor, çünkü kendilerini oyunun içinde bulamıyorlar. Günümüzdeki pas yoğunluğu, topa sahip olma oyununa dair algıyı değiştirdi. Geçmişte daha çok hücum futbolu izleyen insanlar için bu durum zorlayıcı. Eleştirmek istemiyorum ancak bizim dönemimizdeki futbol ile bugünkü arasında büyük bir fark var," ifadelerini kullandı.

Spor Haberleri