Ümit Özat’tan Okan Buruk’a sert mesaj "50 Bin kişi sana bunu yapacak"

Fenerbahçe’nin eski kaptanlarından Ümit Özat, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un, Gaziantep FK galibiyeti sonrası yaptığı yorumlarla derbide provokasyon istemediğini belirtmişti ancak Özat, Buruk'un provokasyona neden olduğunu söyledi.

Okan Buruk, derbi öncesi yaptığı açıklamada, “Provokasyonun olmadığı bir maç oynamak istiyoruz” demişti. Bu ifadeler, Ümit Özat’ın gözünden kaçmadı ve kendisi, Buruk’un şampiyonluk kutlamalarında sergilediği tavırlara dikkat çekerek şu sözleri sarf etti: "Provokasyona sen sebep oldun Okan Hoca!"

Özat, özellikle geçtiğimiz sezonki şampiyonluk kutlamalarını hatırlatarak, Buruk’un o dönemde taraftarlarla birlikte küfürlü şarkı söylemesini eleştirdi. “Hakkaniyetli olmak lazım. Sen yaptın bunu. Fatih Terim’in rekorunu kırmaya adayken, lise çocuğu gibi orada 'Şinanay da yavrum' diyerek eğlenmek ne?” ifadeleriyle Buruk’a yüklendi.

Özat, derbi atmosferinde Fenerbahçe taraftarlarının Buruk’a karşı tepkisini vurgularken, “Şimdi geleceksin, 50 bin kişi sana bunu yapacak, kusura bakma” diyerek taraftarların tepkisinin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Bu açıklamalar, derbi öncesinde gerilimi artıran bir unsur olurken, Fenerbahçe ve Galatasaray arasında süregelen rekabeti bir kez daha gözler önüne serdi. Okan Buruk’un geçmişteki tavırlarıyla ilgili eleştiriler, derbinin ne denli heyecanlı geçeceğine dair ipuçları veriyor.

Spor Haberleri