Basit gördüğümüz bu hareket meğer kan dolaşımını hızlandırıyormuş!

Kalp ve damar sağlığını medikal yöntemler ve ilaçlar dışında basit yöntemlerle dengelemek mümkün. Gün içerisinde rutin oluşturacağınız basit egzersizlerle kan dolaşımınızı güçlendirin...

Kalp, birçok hayvanda bulunan ve kan pompalayan kaslı bir organdır. Kan, kalp tarafından vücuda dağıtılır; bu süreçte oksijen ve besin maddeleri vücuda taşınırken, karbondioksit ve diğer atıklar da akciğerlere gönderilir.

BASİT VE HAYATİ GÖREVLERİ ÜSTLENİR

İnsanlarda kalp, yumruk büyüklüğündedir ve göğsün ortasında, akciğerlerin arasında yer alır. Kalbin ana görevi, kanı vücutta dolaştırmaktır. Ayrıca metabolizma atıklarını uzaklaştırmak, vücut ısısını düzenlemek, asit-baz dengesini korumak ve hormonları taşıma gibi görevleri de vardır.

GÜNDE 9 BİN LİTRE KAN POMPALAR

Kalp dakikada 60-80 kez atar ve her dakikada 5-35 litre, günde ise yaklaşık 9.000 litre kan pompalar. Tüm hayat boyunca yaklaşık 2,5 milyar kez atar ve 8.000 ton kanı pompalayabilir. Yetişkin bir kadında kalp 200-280 gram, erkekte ise 250-390 gram ağırlığındadır.

KALP ATIŞINI DÜZENLEMEK İÇİN YAPILMASI

Ayda bir tansiyonunuzu ölçün; yüksekse doktora başvurun. Günde en az 8 bardak su tüketin; egzersiz veya sıcak havada daha fazla içmeniz gerekebilir. Bol meyve ve sebze tüketin; doymuş yağ ve tuzu sınırlayın. Haftada 5-7 gün, 30 dakika egzersiz yapın. Uzun süre otururken ara verip hareket edin. Kuru fırçalama ile cildinizi her gün fırçalayın.

EN BASİT YÖNTEM

Düzenli aralıklarla sistemli şekilde hareket etmek kalbin sağlıklı çalışmasına ve damarlardaki kanı rahat dolaştırmasına yardımcı olur. Bu yüzden gün içinde yapacağınız en basit hareketler bile kalp sağlığınız için hayati önem taşır. Videoda görüldüğü gibi kolları açarak yukarı kaldırmak dahi daqmarlar ve kan dolaşımını rahatlatan bir etkiye sahiptir.

Yaşam Haberleri