Cinsel İsteği En Çok Ne Artırır? Kadının Cinsel İsteği Nasıl Artırılır? Erkeğin Cinsel İsteği Nasıl Artırılır?

Cinsel yaşam her yetişkin birey için gereklidir. Faydasına dair pek çok bilimsel makale, tez, çalışma yapılmıştır. Peki, cinsel isteği en çok ne artırır? Kadın cinsel isteği nasıl artırılır? Erkeğin cinsel isteği nasıl artırılır? Detaylar haberimizde…

CİNSEL İSTEĞİ EN ÇOK NE ARTIRIR?

Cinsellik, insanlık tarihi boyunca her dönemde eksende yer alan deyim yerindeyse bıçak sırtı olmayı başaran özellikli bir konu. İnsanın insan olduğu dönemlerden klanlara, kadim uygarlıklardan semavi dinlerin başlangıcına ve günümüze değin cinsellik pek çok insanı ikiye bölmeyi başaran büyük bir fenomen.

Destanlardan, mitolojilere, logoslara, mitlere, eposlara, söylencelere, anlatılara, masallara, dinlere kadar cinsellik hep başrolde olmuştur. Grek mitlerinde Apollo, ölümlü Daphne’yle birlikte olmak için onu kovalar örneğin. Daphne kadın tacizinin öznesi niteliğindedir bu anlatıda ve tabiat anaya Apollo’nun ona yetişmemesi için yakarır. Tabiat ana duasını kabul eder ve ölümlü Daphne’yi bir ağaca dönüştürür. Apollo yetiştiğinde ağaca dönüşmüş olan Daphne’yi görünce yapraklarından taç yapar ve “Bundan sonra…” der Apollo: “Hükümranlar senin yapraklarından taç yapacaklar başlarına” Bugünkü defne ağacının hikayesidir bu cinsellik eksenli mit Grek anlatılarında.

Bir başka köklü efsanede de şöyle ele alınır cinsellik mesela… Dünyanın en eski söylencelerinden biri olduğu ve pek çok kadim uygarlığın mitlerine referans olduğu hipotezi hakim olan Çerkes Nart söylencelerinde de sığırtmaç (çoban) Tliptsemıko Zertıj, Psıj ırmağı kenarında çamaşır yıkayan Nartların bilge kadını Setenay Guaşe’yi görünce aşık olur. Aşk okunu gönderir ve ok bir taşa çarpıp taşı döller. Taşı alıp demirci tanrısı Tlepş’e götüren Setenay Guaşe içinde bir bebek olduğunu öğrenir. Taşı 9 ay 10 gün süresince saklamasını salık verir Tlepş ve zaman dolunca o taştan, doğurmadığı oğlu Sosruko doğmuş olur.

Bu ve bunun gibi cinsellik, üreme eksenli pek çok kadim anlatı; pek çok uygarlığın kıssalarında mevcuttur.

İşte cinsellik, insanlık tarihi boyunca her çağda bu denli önemli ve merak uyandıran hassas bir konu olmayı sürdürmüştür.

Dünya üzerinde yaklaşık 4 bin dinin olduğu, bu dinlerin de çok sayıda mensubu olduğu söylenir. Cinsellik, bilinen tüm dinlerde şayet evlilik gerçekleşmeden yaşanırsa “günah” olarak değer görür. Modern tıbba göreyse cinsellik insan sağlığı açısından son derece önemli ve gereklidir.

Nitelikli ve orgazm eksenli yaşanan cinselliğin beyne, kalbe, vücut proporsiyonuna, kemik yapısına, cilde, anksiyeteye, stres bozukluklarına, kilo problemlerine, psikolojiye fayda sağladığı; yapılan bilime dayalı çalışmalar ve deneylerle ortaya konulmuştur.

Tüp bebek yöntemi bulunmadan önce cinsellik, insanlar için üremenin yegâne yoluydu. Hayvanlarda ise içgüdüsel olarak gerçekleşen cinsellik biçimine çiftleşme adı verilir. Günümüzde ise üremenin dışında insanların cinsel birleşimi tercih etmesi bazı toplumlarda tabu olmaya devam ederken bazıları için bu bir tabu olmaktan çok uzak. Hal böyle olunca cinselliğin dünden bugüne tartışma konusu olması hiçte tesadüf değil. Öyle görünüyor ki cinsellik üzerine ayrışmalar ve tartışmalar daha uzun yıllar sürecek gibi…

İşin özeti, cinsellik üzerine değil sayfalarca ciltlerce; gerek bilimsel gerek deneyime dayalı cümleler kurmak mümkün. Şimdilik bu girizgâhla cinselliğin nispeten kronolojik haritasını çıkartmış, nispeten de önemine değinmiş olarak çok merak edilen diğer soruların yanıtlarını arayalım…

Peki, bu özellikli eylemin gerçekleşmesi öncesinde ve/veya sırasında kadınların ve erkeklerin cinsel istekleri nasıl artırılır? sorularının yanıtları ne ola ki?

Buyurun açıklamaya…

KADININ CİNSEL İSTEĞİ NASIL ARTIRILIR?

Her kadın için farklı uyaranların olabileceği hakikatinden hareketle bazı maddeler vardır ki bilimsel olarak her kadın için geçerli sayılsın.

1 – İletişim ve Duygusal Kontak: Çiftlerin cinsellik öncesi, hoşlanıyorlarsa cinsellik sırasında açık, samimi iletişimleri çok önemli. Duygusal bağ ile kurulan yakınlık sonucunda yaşanacak olan cinsellikte kadınların romantizm seviyelerini karşılamak çok önemli ve olumlu etkiler yaratır.

2 – Sağlıklı Yaşam: Sağlıklı yaşam, doğru beslenme ve disiplinli egzersizler (yoga, koşu, yürüyüş, yüzme ve herhangi diğer sporlar) libidoya katkı yapan dokunuşlardır.

3 - Stresten Uzaklaşmak: Vücudun gevşemesini önceleyen yoga, meditasyon gibi farkındalık çalışmaları kadın bedeninde uyaranlara sebebiyet verebilir, vücut gerginliği, stres, karmaşık zihin bertaraf edildikten sonra libidoda artış gözlenebilir.

4 – Hormonal Denge: Hormonal dengesizlik yaşaması bir kadının, normal kabul edilir. Önemli olan bu krizi giderebilmek için ginseng, maça kökü gibi bitkisel takviyeler kadın cinsel arzusunu artırabilir.

5 – Oyunlar: Naz ve kapris gibi köşeli, sıkılı tavırlar yerine; partnerlerle cinsel fantezili oyunlar, cinsel fantezisi yoğun sıcak serüvenler yaşanması kadının cinsel arzusunun artışına sebebiyet verir.

6 – Koku, Tavır, Gülüş, Aura vb.: Erkeğin cinsellik istediği zaman yaymış olduğu söylenen kokunun, erkeğin genel samimi tavrının, gülüşünün, nefesinin, bedenini kullanışının ve mevcut alandaki (cüssesi-boyu-gücü ne olursa olsun) hakimiyeti; bir kadının uyaranı olabilir.

7 – Cinsellik sırasında da her kadının ayrı nüanslara önem verme olasılığı olsa da bazı spesifik noktalarda birleşmeleri evrimsel bir genetik koddan gelir. Kadın bedeninin ırka dayalı olmadan vücudundaki kilit uyaranları aynıdır. Buralardaki noktalara gerektiğinde nahif gerektiğinde soft gerektiğindeyse bunların “zıttı” eylemlerde bulunmak, kadın cinsel isteğini ayyuka çıkartır. Dolayısıyla kadının partnerinin bu püf noktaları bilerek uygulaması, partnerini iyi tanıması kadının cinsel isteğinin artmasına sebep olacaktır.

ERKEĞİN CİNSEL İSTEĞİ NASIL ARTIRILIR?

Bu sorunun yanıtı da her erkeğe göre değişkenlik kazanacağı gibi genel itibarla bazı özellikli durumlarla da özetlenebiliyor. Cinsellik temel ihtiyaçlardan biri olarak değer gördüğü gibi tıbbi yönü yadsınamayacak kadar önemli bir gereksinimdir. Nitelikli bir cinsel eğitimin ilerleyen yaşlarda pek çok sancılı sorunları bertaraf edeceği de aşikâr. Bu girizgâhtan sonra erkeğin cinsel isteğinin nasıl artırılacağına dair bazı maddeleri şöyle sıralayabiliriz:

1 – Erkeklerin genel itibarla dış görünüşe odaklandığı hakikati evrimsel bir mirastır. Erkek içgüdüsel olarak insanın insan olduğu çağlardan beri kadının doğurganlık yönlerine konsantre olur. Bu durum günümüzde böyle olmasa da bilinçaltında genetik miras olarak hala görünür olduğuna dair bazı açıklamalar mevcuttur. Bu da günümüzde fiziki görünümün erkeğin başat uyaranları arasında yer almasına sebebiyet verir.

2 – Fizyolojik olarak tıpkı kadın gibi bazı çağırışımlar erkeğin cinsel arzusunu artırabilir. Yanı sıra vücudundaki kimi bölgeler bu uyaranların başında gelir.

3 – Genel kanı olarak bir kadının saçıyla oynaması, fiziki olarak bazı feminen hareketlerinin baskın olması bir erkeğin cinsel arzusunun artmasına sebebiyet verir inanışı baskın olsa da bu çoğu kez çoğu erkek için doğru değildir. Her erkeğin hoşlandığı prototip farklıdır ve cinsel isteği de kadına göre değişkenlik gösterir.

4 – Hormonal denge, psikolojik sağlık, tüketilen besinler de cinsel isteğin artmasına etken başlıklardandır.

5 – Duruş, tavır, tarz gibi noktalar erkeklerin cinsel yönden arzulanmasına etken başlıklar olarak dikkat çeker. Her tavır her erkekte istek uyandırmaz, bu da görecedir.

Yaşam Haberleri